Nieuws

Werken in de Gehandicaptenzorg online; alles wat je wilt weten over de gehandicaptenzorg

01 april 2019

De website Werkenindegehandicaptenzorg.nl is online! Hierop is alle denkbare informatie over werken in de gehandicaptenzorg te lezen. De website is een initiatief van de VGN en samen met de leden tot stand gekomen. Belangstellenden komen er snel en gedetailleerd te weten of ze geschikt zijn voor een loopbaan in de gehandicaptenzorg.

Quick scan

Door het invullen van een quick scan kunnen bezoekers aan de hand van karaktereigenschappen testen of ze geschikt zijn voor de sector. De uitslag voorkomt verrassingen tijdens sollicitatiegesprekken en geeft ook inzicht: Welke eigenschappen moet je hebben? Wat verwachten de mensen met een handicap van de mensen die hen begeleiden?

Verhalen en video’s

De site biedt bovendien veel video’s, foto’s en verhalen van medewerkers, cliënten en hun familieleden. Naast een greep uit het leven in de gehandicaptenzorg staat op https://www.werkenindegehandicaptenzorg.nl/ informatie over de mensen en hun handicaps, beroepen, opleidingen, het salaris en een 5-stappenplan om te gaan werken in de gehandicaptenzorg.

Vacatures

Maar misschien wel het belangrijkst: op https://www.werkenindegehandicaptenzorg.nl/ staan de vacatures bij 170 organisaties in de gehandicaptenzorg in heel Nederland. Bezoekers kunnen direct doorklikken naar de websites van organisaties in de buurt en vinden waar activiteiten worden georganiseerd en waar vraag is naar vrijwilligers.

Werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken waarmee ze kenbaar kunnen maken welk ze werk zoeken in de gehandicaptenzorg. De leden van de VGN hebben de beschikking over die profielen en kunnen deze mensen rechtstreeks benaderen bij nieuwe vacatures.

Neem snel een kijkje!

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink

Deze pagina is een onderdeel van: