Nieuws

Wie wordt de Hugo Borst voor de gehandicaptenzorg?

14 juni 2018

VGN-directeur Frank Bluiminck publiceert vandaag in een blog op Skipr een profielschets voor de Hugo Borst voor de gehandicaptenzorg. ‘De voorkeur gaat uit naar kandidaten met een Rotterdamse mentaliteit, van zeggen waar het op staat en doen wat nodig is.’

Bluiminck beantwoord de vraag of de gehandicaptenzorg ook een Hugo Borst moet krijgen, na enig aarzelen.  ‘Toen een journalist van NPO Radio 1 me de vraag laatst stelde, draaide ik er een beetje omheen’, schrijft hij.

Nadelen
Dat Hugo Borst en Carin Gaemers aandacht hebben gevraagd voor de kwaliteit in verpleeghuizen en 2,1 miljard euro extra beschikbaar gekregen voor personeel, noemt Bluiminck ‘een niet geringe en belangrijke prestatie’. Maar er zitten ook nadelen aan: ‘Zo’n financiële injectie leidt ook tot toenemende bemoeienis van de overheid met de zorgpraktijk.’ Bovendien is de kwaliteit in de gehandicaptenzorg, volgens Bluiminck  ‘in de basis op orde’.

Kandidaat
Maar omdat ook de gehandicaptenzorg gebaat is bij extra aandacht en geld, heeft Bluiminck toch een profielschets opgesteld. In zijn blog noemt hij bovendien de naam van de kandidaat die ‘perfect voldoet aan het profiel’ en bovendien ‘uitstekend gepositioneerd is voor deze klus’.

portretfoto van Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning

Deze pagina is een onderdeel van: