Nieuws

Wmo inzicht 15: kwaliteit, administratieve lasten en inclusie in de Wmo

16 december 2014

In de decembereditie van Wmo inzicht geeft de wethouder van de gemeente Westland haar visie op adminstratieve lasten in de Wmo. De gemeente Ridderkerk en zorgaanbieder Pameijer laten hun licht ook schijnen op dit thema, maar dan in het kader van 'kwaliteit'. De wethouder van de gemeente Middelburg vertelt over haar aanpak om een inclusieve samenleving te creëren.

Inclusie komt ook aan bod in deze Wmo inzicht in het kader van toegankelijkheid. Gemeenten kunnen door aandacht te besteden aan een aantal aspecten de toegankelijkheid van hun openbare gebouwen flink verbeteren. Dit levert een betere omgeving voor iedereen, niet alleen voor mensen met een beperking.

In deze editie van Wmo inzicht verder een portret van Yuriandy, een jongen van 19 jaar met een cerebrale parese. Verder komt de regionale aanpak van de Wmo-regio Zuid Oost Brabant aan bod.

Wmo inzicht

Deze editie van Wmo inzicht is de laatste in het huidige jasje. Vanaf 1 januari 2015 is de Wmo immers niet meer 'inzicht'. De VGN blijft wel doorgaan met het maken van een tweemaandelijks e-zine waarin de werelden van de gehandicaptenzorg en de gemeente bij elkaar worden gebracht. Daarbij gaan we het onderwerp breder trekken dan alleen de Wmo; we zoeken de verbinding met het bredere sociaal domein. Maar daarover volgend jaar meer.

Abonnees die geabonneerd zijn op Wmo inzicht ontvangen vanaf volgend jaar automatisch het nieuwe e-zine. Heeft u nog geen abonnement op Wmo inzicht, maar wilt u in vervolg het e-zine per mail ontvangen, neem dan een (gratis) abonnement.

Lees hier Wmo inzicht.

Deze pagina is een onderdeel van: