Nieuws

Zeven GHZ-bestuurders in de Skipr99

12 november 2015

Skipr99, de ranglijst met de meest invloedrijke beslissers in de zorg, bevat dit jaar zeven bestuurders die actief zijn in de gehandicaptenzorg. De hoogst genoteerde is net als een jaar geleden Cordaan-bestuursvoorzitter Eelco Damen, op nummer 31. Hij gaf wel acht plaatsen prijs. De vertrekkende bestuursvoorzitter Heleen Dupuis staat op 90. Dat was vorig jaar 48. Haar opvolger Femke Halsema kwam op de lijst binnen op nummer 96.

Jan van Hoek, voorzitter van de raad van bestuur bij Ipse de Bruggen en vicevoorzitter bij de VGN maakte onder de GHZ-vertegenwoordigers de grootste sprong op de lijst. Hij is ‘binnenkomer’ op nummer 51. Ook Greet Prins, bestuursvoorzitter van Stichting Philadelphia Zorg, maakte een grote stap: van 80 naar 33. De voorzitter van de raad van bestuur van Kentalis, Henk Bakker, staat stabiel op 47 en ook bestuursvoorzitter Paul de la Chambre van ’s Heeren Loo staat op dezelfde plaats als vorig jaar: 54.

De Skipr99 wordt dit jaar aangevoerd door Voorzitter Pauline Meurs van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS). Het is voor het eerst dat de netwerklijst wordt aangevoerd door een vrouw. Meurs neemt de koppositie over van bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van zorgverzekeraar CZ.

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven