Artikelen door Bert Natter

  1. In het grootse familie-epos 'Nirwana', van Tommy Wieringa, komt een klein verhaal voor over Hugo en tante Geertje, die een verstandelijke beperking heeft. Alleen dat verhaal maakt de roman al de moeite waard, vindt schrijver Bert Natter. ‘We moeten de ander niet van ons afduwen.’

    • Meedoen in de samenleving
  2. Het lot van mensen met een beperking tijdens de Tweede Wereldoorlog laat volgens Aaltje van Zweden zien, hoe kwetsbaar mensen zijn die zich buiten de samenleving bevinden. Als activiste zet ze zich in om de slachtoffers van vroeger een naam te geven en de mensen van nu een goede plek in de samenleving. Ze er schreef er een indrukwekkend boek over.

    • Meedoen in de samenleving
  3. Pas laat kon journalist en filosoof Laurens Verhagen zijn zoon Boris, die leed aan het Phelan-McDermid-syndroom, volledig accepteren. Hij liet de zorg vooral aan zijn vrouw over, terwijl hij zelf vluchtte in een drukke baan in de journalistiek, als hoofdredacteur van nu.nl. Om zich uiteindelijk te realiseren dat Boris 'juist de sleutel tot mijn geluk’ was.

    • Visie 2030
  4. Schrijver Erik Vlaminck wordt geroemd om zijn zwarte humor. Maar Bert Natter kan niet lachen om zijn nieuwe roman, 'Iconen', die speelt tegen de achtergrond van misstanden in de gehandicaptenzorg in de jaren zeventig. De vader (van een dochter met een beperking) zit hem daarvoor in de weg.

    • Meedoen in de samenleving
  5. Lieve Joris schildert in haar boek Hildeke een ontroerend portret van haar jongere zus, die ter wereld kwam met het syndroom van Down. Auteur Bert Natter, zelf vader van een meervoudig beperkte dochter, las het en genoot ervan. ‘Ik heb soms hardop zitten lachen, maar toen ik het dichtsloeg, huilde ik.’

    • Meedoen in de samenleving