Artikelen door Jeroen Housmans

  1. Als je kind met het syndroom van Down jarenlang fijn in zijn of haar vel zit en zich binnen de grenzen van de beperkingen toch steeds verder ontwikkelt, is het een klap als in korte tijd de situatie 180 graden anders is. Een plotselinge terugval van mensen met het syndroom van Down komt vaker voor in de periode na de puberteit. Er zijn wel theorieën over de oorzaak, maar het wachten is op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Wie pakt die handschoen op?

    • Kennis en onderzoek
  2. Als begeleiders vastlopen in de ondersteuning van een cliënt met ernstig probleemgedrag, dan is het belangrijk om er iemand van buiten bij te betrekken. Maar hoe doe je dat in tijdens van corona? CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise) past zijn werkwijze aan, maar gaat door. Juist nu!

    • Coronavirus
  3. Soms komt de begeleiding van iemand met een beperking in een negatieve spiraal terecht. Ingesleten patronen zijn daar vaak de oorzaak van. Het is belangrijk dat zorgprofessionals dit tijdig inzien. In 80 procent van deze situaties biedt het betrekken van CCE nieuw perspectief. Zoals in het geval van Bas.

    • Goede kwaliteit