Artikelen door Johanna Haanstra

 1. Over de invloed van de fysieke leefomgeving op mensen met een beperking is nog maar weinig bekend. Gek eigenlijk, vindt Johanna Haanstra van ZonMw, bij mensen met dementie weten we hier juist heel veel over.

  • Kennis en onderzoek
 2. Nu het wat kouder wordt en regenachtig, zit ik weer wat vaker achter mijn computer in plaats van op mijn hurken in de tuin. Genieten van het uitzicht op al dat gekleurde moois is ook niet verkeerd. Ondertussen komt de nieuwsbrief van HandicapNL mijn inbox binnen. Ik wil ‘m al naar het mapje ‘nog lezen’ slepen, want tsja, nieuwsbrieven vliegen je als herfstbladeren om de oren, om in de sfeer te blijven. Maar mijn aandacht wordt getrokken door een naam: Kees.

 3. Veel jongeren met een licht verstandelijke beperking dreigen door de coronacrisis uit beeld te raken, hoorde Johanna Haanstra. ‘Dat is zorgwekkend, want de dagbesteding waar ze normaal gesproken hun tijd doorbrengen, zorgt er ook voor dat ze niet hun toevlucht zoeken in blowen, gamen of drinken.’

  • Coronavirus
  • Jeugd
  • Kennis en onderzoek
 4. Gezellig, corona!

  Artikel -

  'Ik zeg dit heel voorzichtig, maar sommige kinderen met een beperking floreren juist bij de situatie waarin we ons op het moment bevinden', schrijft Johanna Haanstra van ZonMw. Ze roept wetenschappers op gebruik te maken van subsidie voor onderzoek naar gezondheidsaspecten èn sociaal-maatschappelijke effecten van corona.

  • Coronavirus
  • Meedoen in de samenleving
 5. Fijn dat kinderen met een beperking en hun familieleden mogen meerijden met de brandweer. Maar hoe ziet hun leven er morgen uit, als de sirenes zijn uitgeloeid? ZonMw-programmavoorzitter Johanna Haanstra vraagt het zich af tijdens de jaarlijkse brandweerdag in Almere.

  • Kennis en onderzoek