Artikelen door Max Paumen

 1. Hoe zit het met participatie en inclusie van mensen die wonen op het terrein van een zorgorganisatie? Onderzoek van de Universiteit voor Humanistiek werpt een verrassend licht hierop.

 2. De slimme sok is een mooi hulpmiddel om stress te meten bij mensen met ernstige en meervoudige beperkingen. Dat ontdekte Kyra Frederiks in haar promotieonderzoek. Grote vraag is nu: wie wil de sok gaan maken?

  • Kennis en onderzoek
 3. De gehandicaptenzorg is een schatkamer aan gegevens over gezondheid en gedrag. Joep Tummers ontdekte de sleutel tot deze schatkamer in zijn promotieonderzoek naar informatiesystemen die worden gebruikt door de zorgverleners bij mensen met een verstandelijke beperking. ‘De plattegrond ligt er. Nu kunnen we gaan bouwen.’

  • Kennis en onderzoek
 4. Licht is een hip onderwerp, maar niet de enige oplossing voor slaapproblemen bij ouderen met een verstandelijke beperking, ontdekte Mylène Böhmer tijdens haar promotieonderzoek. ‘Meer beweging is ook belangrijk voor een betere nachtrust.’

 5. Het Europese onderzoekscongres van de IASSIDD, dat deze zomer vanuit Amsterdam plaats vindt, is ook belangrijk voor managers en bestuurders. VGN-voorzitter Boris van der Ham leidt een debat over de gevolgen van covid-19. ‘We zien dat deze pandemie mensen met beperkingen extra hard raakt’, zeggen de organisatoren.

  • Corona