Artikelen door Sabina Kef

 1. Docent en onderzoeker Sabina Kef raakt geïnspireerd door deelnemers van de masterclass Wetenschappelijk onderzoek, die de VGN in 2021 weer organiseert. Professionals die aan eerdere edities meededen wijzen erop dat de kloof tussen onderzoek en praktijk erdoor wordt verkleind. Dat klinkt logisch, maar is eigenlijk verbazingwekkend.

  • Kennis en onderzoek
 2. Tijdens de coronacrisis ontwikkelden zorgmedewerkers veelbelovende nieuwe werkwijzen . Nu kunnen zij die gaan combineren met de reeds ontwikkelde methoden. Sabina Kef hoopt dat zij zich daarbij nog meer gaan realiseren, dat iemands sociale omgeving meer is dan een driehoek. En dat een persoon meer is dan zijn of haar beperking. ‘Een open blik is nodig, meer dan ooit.’

  • Coronavirus
  • Goede kwaliteit
 3. Verbondenheid met anderen is een essentiële basisbehoefte, schrijft wetenschappelijk onderzoeker Sabina Kef. Op momenten dat we elkaar niet kunnen vastpakken, kunnen we gelukkig nog wel oogcontact maken of de juiste woorden kiezen. Of een onderbouwd antwoord geven op vragen uit de praktijk. Waar vind je die antwoorden?

  • Kennis en onderzoek