Wij zijn WIJ. Kom je erbij?

Diverse groep getekende figuren juichend

WIJ. zijn een gepassioneerd netwerk van sociale innovators die samen opstaan tegen uitsluiting en voor inclusie. WIJ. zijn mensen met verschillende imperfecties, kwaliteiten en beroepen, maar dezelfde mindset, waarden en drive voor een inclusievere wereld. WIJ. denken niet in wij-zij, maar in wij-wij. En creëren ontmoetingen en vertellen verhalen, om van de hele maatschappij een WIJ. te maken. Wij zijn WIJ., kom jij er ook bij?

Wanneer heb jij je voor het laatst buitengesloten gevoeld? Kun je je dat moment nog herinneren? Wat ervaarde je toen? 

En wat betekent een inclusieve maatschappij voor jou? Wil je daarin leven? En hoe draag je daar aan bij?

Wij-zij denken zorgt voor uitsluiting van mensen met een beperking

Mensen met een beperking of andere achtergrond ervaren dagelijks uitsluiting en willen een inclusievere maatschappij. Vooroordelen en misvattingen leiden nu eerder tot een exclusieve maatschappij dan een inclusieve.

De kracht van denken in mogelijkheden en van ontmoetingen

Terwijl de mogelijkheden en kwaliteiten groter zijn dan de hokjes en labels van beperkingen. En in de ontmoetingen met mensen die anders lijken dan jij veel te leren is en te halen valt. Ook voor jou. Over jezelf en de ander. Als je de stap uit de comfortzone zet, contact maakt en ervaart. Dan lijken we veel meer op elkaar dan je in eerste instantie denkt.

WIJ. streven naar een inclusievere wereld. Wie zijn WIJ.?

WIJ. zijn een gepassioneerd netwerk van sociale innovators die samen opstaan tegen uitsluiting en voor inclusie. Op dit moment bestaan WIJ. uit Camiel Derxs, Milan Dorreboom, Levi Noë, Pien Neve, Freek Felet, Luka Doppen, Moustafa MakhloufTjerk Nijhuis, Noortje Smit en Sjors de Ruiter

Levi Noë en Milan Dorreboom lachen tijdens een presentatie van WIJ
Levi Noë en Milan Dorreboom tijdens een workshop van WIJ.
Moustafa Makhlouf tijdens WIJ presentatie
Moustafa Makhlouf tijdens een workshop van WIJ.

Hoe doen WIJ. dat?

Door verhalen te vertellen over mensen met een beperking en hun mogelijkheden laten we mensen buiten de hokjes denken. Door ontmoetingen te creëren tussen mensen met verschillende achtergronden laten we mensen zien hoe klein, dichtbij en krachtig inclusie is. Soms confronterend en altijd verbindend.

Zo dagen WIJ. jou uit om vanuit gelijkwaardigheid, creativiteit, openheid en optimisme samen met ons de maatschappij weer een beetje meer een WIJ. te maken. 

Kom je erbij?

Dit is de visie van WIJ. Kom je erbij?

WIJ. is een netwerk in ontwikkeling. Op dit moment verzorgen we workshops, maar WIJ. hebben nog veel meer plannen en ambities.

Wil je op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen? Of misschien zelf een bijdrage leveren, op wat voor manier dan ook? Laat dan hieronder je gegevens achter!