Achtergrond

Cliënten Amerpoort lopen mee in het Hilton

19 november 2012

Negentien cliënten van dagbestedingslocatie Het Leemveld hebben verdeeld over twee dagen meegelopen met de bedienings- en keukenbrigade van Hilton Royal Parc Soestduinen. De ene helft van de groep kreeg een workshop tafels opdekken, de andere cliënten maakten onder leiding van chefkok Rob Gottmer zalmtaartjes en appelflappen. Het Hilton zette zich deze week vrijwillig in voor Amerpoort tijdens de Global Week of Service.

Deelnemer Fred Mosterd is enthousiast over het gebruik van het tafelzilver. ‘Ik doe dit soort dingen op Het Leemveld ook wel, maar nu weet ik hoe het echt moet. Je moet de vork met een doek vasthouden, anders komen er vingers op.’ Anouk Low vindt het koken ‘super!’ Ze wil de zalmtaartjes ook eens met haar moeder maken. ‘Mijn moeder en ik koken graag samen. Ik leg haar wel uit hoe het moet.’ General Manager Frederieke Boomsma van Hilton Royal Parc Soestduinen kijkt met plezier naar de samenwerking. ‘De mensen van het Leemveld hebben genoten en mijn medewerkers ook, al waren ze in het begin wat onzeker. Ik zag ze vandaag van een zachtere kant.’ Na afloop genieten de mensen van Het Leemveld en van het Hilton gezamenlijk van een high tea. De schorten mogen mee naar huis.