Achtergrond

Dichterbij moet inkrimpen

24 juni 2013

Zorgorganisatie Dichterbij moet inkrimpen en reorganiseren. Aanleiding is de veranderingen in de langdurige zorg. Naar verwachting heeft Dichterbij straks tien tot twintig procent minder te besteden. De organisatie zoekt meerdere samenwerkingspartners.

Om de versterkte marktwerking in de zorg het hoofd te kunnen bieden, gaat Dichterbij op zoek naar een partner die de bedrijfsvoering gaat doen en voor commerciƫle slagkracht zorgt. Dichterbij gaat zich meer richten op de zorg. De veranderingen vragen een meer ondernemende aanpak dan Dichterbij kan bieden, schrijft de organisatie.

Verlies van arbeidsplaatsen is onvermijdelijk, aldus de directie. Binnenkort zal duidelijk worden om hoeveel arbeidsplaatsen het gaat. In elk geval zullen staf en ondersteunende diensten kleiner worden, want Dichterbij wil zo veel mogelijk geld aan de directe zorg besteden.

De tarieven in de specialistische zorg staan volgens Dichterbij sterk onder druk. Dichterbij wil de eigen positie versterken door samenwerking met vergelijkbare zorgorganisaties. In de hele organisatie zullen veranderingen nodig zijn. De cliƫnt komt in het hele zorgproces centraal te staan