Achtergrond

Huiselijk

30 mei 2013

Te midden van twee drukke levens heerst hier huiselijkheid. Alexander Boes (39) trekt als hij thuis komt altijd eerst iets schoons aan. Vandaag een blauw hemd en een witte broek. Zijn vriend, Melle Bosscha (38) draagt een korte broek. Het is bijna officieel, binnenkort gaan ze samenwonen, hier in het huis van Alexander in Zeist.

Doordeweeks kookt Alexander, zo hebben ze het afgesproken. Melle staat de hele dag al in de keuken, op het hoofdkantoor van de Protestantse Kerk in Nederland. In het weekend doen ze het samen. Alexander werkt bij de vereniging voor belangenbehartiging voor en door mensen met een verstandelijke beperking LFB. Vandaag moest hij in de beurs in Amsterdam de gong slaan om een wandelfeest te openen. Morgen gaat hij weer een training geven als ervaringsdeskundige, bij Pameijer, samen met iemand van Perspectief.

In de keuken slaat hij 1, 2, 3, ik kook! open, het kookboek dat de LFB net heeft uitgebracht. De pindasoep op pagina 38 maakt hij nu voor de tweede keer. ‘Ik vind het altijd leuk om er nog wat bij te verzinnen’, zegt hij. Dus voegt hij er kip en crème fraiche aan toe. Melle gaat even in de tuin zitten. ‘Geef je een seintje, als ik wat moet doen?’, zegt hij. Na een kwartiertje roept Alexander hem om de tafel te dekken.

Johan de Koning
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan de Koning