Nieuws van leden

Koning bezoekt Middin

12 maart 2018

'Ik vond het geweldig dat de Koning er was. Ik sprak hem in de keuken waar ik bezig was. Ik denk dat ik er vanavond over ga dromen, zo leuk vond ik het!' Dat zei Aldrich, een bewoner van zorgorganisatie Middin in Scheveningen. Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan de organisatie in het kader van de Week van Zorg en Welzijn die deze week plaatsvindt.

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met cliƫnten, medewerkers en vrijwilligers van woonlocatie aan de Brugsestraat in Den Haag. Op deze locatie wonen 23 mensen met een verstandelijke beperking tussen de 18 en 46 jaar. Alle bewoners hebben een eigen domein voor wonen, slapen en koken. Er is ook gelegenheid om samen dingen te doen en bij elkaar te zijn. In de gemeenschappelijke keuken wordt vaak samen gekookt. Ook de familie is van harte welkom en eet regelmatig mee.

Belangrijke rol

Veel van de bewoners gaan overdag zelfstandig naar een dagactiviteit zoals Bakker Vlinder en Zwedenburg. Anderen werken onder meer in de kinderopvang, bij de Haeghe-groep of bij McDonalds. Naast de professionele begeleiding spelen ook familie en vrijwilligers een belangrijk rol in het leven en de ondersteuning van de cliƫnten.

Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 t/m 17 maart 2018. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Organisaties in de gehandicaptenzorg doen ook volop mee!

Werken in de gehandicaptenzorg

Wil je meer weten over het werken in de gehandicaptenzorg? Neem dan een kijkje bij een van de vele organisaties die hun deuren deze week openen. Zie www.weekvanzorgenwelzijn.nl voor de locaties bij jou in de buurt!

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: