Achtergrond

Ik zie ik zie wat jij niet ziet….

30 januari 2019

Sanne van der Hagen is adviseur bij Buro Wisselstroom. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten. 

een getekend oog

Deze aflevering staat in het thema van zoeken, kijken, vinden, het perspectief van de ander kunnen zien en naar jezelf kijken als je niet goed kan zien.

Een veelgehoorde vraag vanuit medewerkers in de gehandicaptenzorg is: welke digitale toepassingen zijn er? Wat zijn goede apps? Er is zoveel! Waar vind ik producten die geschikt zijn voor mijn cliënt? Mensen zien door de bomen het bos niet meer. Op 25 september 2014 twitterde ik: ‘Ik merk dat iedere zorginstelling zijn eigen verzamelwebsite voor apps aan het maken is’. En dat is in de afgelopen jaren niet gestopt. Het is handig, want de sites voorzien in een belangrijke behoefte: overzicht en inzicht bieden. Soms ook lastig, omdat het moeilijk is de sites goed up-to-date te houden. Een kleine greep uit de nieuwe verzamelwebsites van het afgelopen jaar:

- digitalhealthcenter.nl: producten voor de gehandicaptenzorg;
- thuis-als-thuis.nl:  keuzehulp om erachter te komen wat voor jou thuis handig is;
- zorgvannu.nl: overzicht van zorgoplossingen in handige filmpjes;
- fit-keuzehulp.nl: handige keuzehulp om het product te vinden dat je zoekt

GoAPP

Wanneer je met een kind bij de dokter of de fysiotherapeut bent, laat het kind niet altijd zien waarvoor je komt. Kinderen vallen gerust in slaap of weigeren net die ene beweging te maken. In het project GoAPP is een methode ontwikkeld en een applicatie in ontwikkeling om dit te verbeteren. Zo kunnen ouders/verzorgers in de thuissituatie filmen en deze op een veilige manier bij de dokter krijgen.
#kinderen #fysiotherapie #app #inontwikkeling #husite.nl/goapp/

Ziejewel!

Jonge slechtziende kinderen met een visuele beperking weten niet altijd wat de invloed is van hun visuele beperking op hun denken en doen. Want hoe moet je naar jezelf kijken als je niet goed kan zien? Deze webapp is zorgvuldig ontwikkeld en onderzocht. Kinderen in groep 3 van de basisschool krijgen door het gebruik meer inzicht waardoor zij een meer positief en realistisch zelfbeeld ontwikkelen.
#webapp #toegangviaBarimeus #ziejewel.eu

Als woorden tekort schieten...

Als woorden tekort schieten, ga je op zoek naar andere manieren om je uit te drukken. We gebruiken beelden, muziek, onze handen of tekenen. De app ebb is bedoeld voor mensen voor wie woorden niet altijd toegankelijk of beschikbaar zijn. Mensen met een verstandelijke beperking, afasie of mensen die een andere taal spreken. Met ebb kun je door middel van beelden in gesprek met elkaar. De app is ontwikkeld samen met mensen met een verstandelijke beperking
#gratis #app #apple #android #ebb-app.eu

Mentale fitheid

We zijn het jaar begonnen. En veel mensen zetten ‘sporten’ op het lijstje van goede voornemens. Want we willen fit blijven. Maar staat de mentale fitheid ook op jouw lijstje? Zorgmedewerkers staan enorm onder druk. Het personeelstekort is voelbaar, zeker in de vakantieperiode. Een goed idee dus om aandacht te hebben voor de mentale fitheid van jezelf of die van je medewerkers. Deze mooie wetenschappelijk getoetste app biedt daar alle gelegenheid toe met zes modules en een moodmeter.
#app #webapp #€29,95 #psyfit.nl

Deze pagina is een onderdeel van: