Achtergrond

Kort nieuws

12 maart 2013

Korte nieuwsberichten Markant.

Gezinspiratie - Om de kennis en kunde van professionele pleeggezinnen te vergroten, hebben drie betrokken organisaties hun krachten gebundeld op www.Gezinspiratieplein.nl. Zij bundelen opleidingen, onderzoek en kennisuitwisseling voor gezinnen met in huis geplaatste kinderen. Het gaat om Gezinshuis.com, LSG-Rentray en de Rudolphstichting.

Bali – Reny Haakmeester organiseert aangepaste reizen voor mensen met een lichamelijke beperking naar het eiland Bali. Hij hielp accomodaties en vervoer naar de tempels toegankelijk te maken voor zijn vader, die MS had. Nu is hij reisleider van www.buitengewoonbali.nl.

Muziekmaand - Het Cultureel Centrum van Amerpoort in Baarn staat in de maand maart in het teken van muziek. Cliënten van Amerpoort en andere belangstellenden kunnen de concerten bijwonen aan de Zandheuvelweg 11.

Helpen - Cliënten met NAH van Reinaerde en de buurt Overvecht in Utrecht vinden elkaar via coöperatie www.wehelpen.nl. Via de website wordt elkaar helpen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Door het inzetten van het netwerk kunnen de bewoners van Reinaerde zo zelfstandig mogelijk leven.

Verbeteren - Vijf zorgorganisaties in Dordrecht hebben samen met In voor Zorg! Verbetertrajecten doorgevoerd. Ze ontdekten dat cultuurverandering en elkaar aanspreken bepalend waren voor het succes. Op 11 april van 9.30 tot 17 uur delen de organisaties hun ervaringen met managers in de langdurige zorg.

Zorgfraude – negen partijen in de zorg hebben onder leiding van VWS afgesproken fraude beter te bestrijden door beter samen te werken en informatie sneller te delen. Zo kunnen zorgkosten bespaard worden.

Copy - De leerlingen van scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom hebben 6000 euro opgehaald met de verkoop van ansichtkaarten. De opbrengst gaat naar kopieer- en meerwinkel Copy Copy van SDW, die meewerkte aan de kaarten.

Samenwerking – Een cadeauwinkel, een copyshop en kantoorruimte van Triade Flevoland worden medegebruiker van de bibiliotheek in Emmeloord. Zo wordt het vernieuwde gebouw intensiever gebruikt en de dienstverlening uitgebreid. Cliënten kunnen kiezen uit meer activiteiten.

Nieuwe school - Onderwijsinstelling de Voorde en Koninklijke Kentalis vormen samen een onderwijsinstelling in het cluster 2 onderwijs in Zoetermeer, waar kinderen met gehoor- en taalontwikkelingsstoornissen terecht kunnen.

Onderwijs en zorg – In ATLENT KinderExpertiseCentrum in Den Bosch werken mytylschool, Revalidatie en twee zorginstellingen Cello en SZW samen. Ze bieden kinderen met beperkingen en langdurige ziekten een integraal ontwikkelingsplan. 

Fusie - Schreuderhuizen en Fatima Zorg fuseren tot een brede instelling voor gehandicaptenzorg in de regio Gelderland. Zo kunnen de instellingen ondanks de kortingen op de gehandicaptenzorg continuïteit bieden. De instellingen willen kleinschalige en persoonlijke zorg blijven bieden.

Zoekjedagbesteding – Eenvoudig een leuke dagbesteding uitzoeken of aanbieden? Dat kan via de website www.zoekjedagbesteding.nl. Tegen betaling kunnen instellingen hun vacatures plaatsen. De eerste vacatures zijn al vervuld.