Kort nieuws mei

.

Datingsite – De datingsite ABCDate voor mensen met een verstandelijke beperking heeft de derde Pier de Boer-prijs gewonnen van Stichting SPZ. De jury vond de site vernieuwend en gericht op participatie van mensen met een beperking. Dat laatste is het thema van de prijs.

Wenskaars - Drie cliënten van dagbesteding De Punt van Amerpoort zijn te gast geweest bij Paul de Leeuw om symbolisch een Wenskaars aan te bieden aan Koningin Beatrix. De kaars is van het nieuwe label Mooi door Mij voor producten van mensen met een beperking.

Wiskundewedstrijd - Voor het eerst in de elf jaar dat de internationale wiskundecompetitie Metrobank Math Challenge wordt gehouden, is hij gewonnen door een blinde student. Winnaar Steven Valdepeñas kon dankzij Light for the World aangepast onderwijs volgen.

Zwarte Cross - De Rainbowband, bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking, is de hoofdact op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dit festival van motoren, muziek en humor heeft de band uitgekozen omdat ze van alles een feestje maken.

Wandelfeest – Het derde wandelfeest rond Papendal in Arnhem heeft opnieuw meer deelnemers getrokken. Zo’n 2000 mensen zamelden geld in voor het goede doel: een belevingsroute in Nationaal Park Veluwezoom.

Prijs – het NTR-programma Niks te Gek heeft een Comeniuszegel gewonnen. De prijs gaat elk jaar naar een uitmuntende didactische multimediaproductie in Europa. De serie vervult wensen van mensen met een verstandelijke beperking.

Beeldbellen - Leden van de centrale cliëntenraad van Pluryn kunnen meedoen met beeldbellen. Dat is een makkelijk maar hoogwaardig systeem voor videovergadering op een gewone laptop of tablet met een internetverbinding. De cliëntenraad kan zo vergaderingen op afstand bijwonen. Pluryn houdt in de hele organisatie een pilot met beeldbellen.

Zorgvoorelkaar – Zorg voor elkaar is de eerste landelijke online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp. De bemiddelaar is te vinden via www.zorgvoorelkaar.com en via Twitter op @zorgvoorelkaar.

NAH - Kennis over niet-aangeboren hersenletsel is gebundeld op het Kennisplein NAH. Daar staat informatie voor professionals die mensen met NAH ondersteunen, good practices en adressen van collega’s. www.kennispleinNAH.nl

Digitaal schriftje - Kentalis heeft met het digitaal heen-en-weer schriftje de Siméa Innovatieprijs gewonnen. De brancheorganisatie beloont de drie bedenksters van de dagbehandelingsgroepen voor deze nieuwe manier van kennis overdragen van school naar ouders.

Vrijwillig chauffeurs - Reinaerde Studio 10 zoekt vrijwillige chauffeurs in de omgeving van Nieuwegein die mensen met een beperking naar hun dagbesteding in het multimediacentrum kunnen brengen. Door de bezuinigingen op het gehandicaptenvervoer is het voor Reinaerde te kostbaar om het vervoer betaald te regelen.