Achtergrond

Luc Kenter vertrekt bij Zuidwester

06 augustus 2013

Luc Kenter treedt terug als bestuursvoorzitter van zorgorganisatie Zuidwester. Hij heeft zeven jaar gewerkt aan het financieel gezond maken van de organisatie, het verbeteren van de zorg, aan een grondige reorganisatie van Zuidwester en het herijken van de positie van Zuidwester in zijn omgeving.

Luc Kenter treedt terug als bestuursvoorzitter van zorgorganisatie Zuidwester. Hij heeft zeven jaar gewerkt aan het financieel gezond maken van de organisatie, het verbeteren van de zorg, aan een grondige reorganisatie van Zuidwester en het herijken van de positie van Zuidwester in zijn omgeving. ‘Ik heb nog nooit zo lang achter elkaar bij een organisatie gewerkt, en ik denk dat Zuidwester nu een ander soort bestuurder nodig heeft. Iemand met meer inhoudelijke kwaliteiten op zorg en met een langere adem. Iemand die de toekomstplannen voor de nieuwe organisatie verder kan uitwerken’, zegt Kenter. Zijn managementteam begreep zijn argumenten wel, maar was het niet met hem eens, aldus Luc Kenter.

Oplossing
Luc Kenter vertrekt per 1 januari maar maakte zijn vertrek nu al bekend, zodat de organisatie een oplossing kan vinden voorafgaand aan het nieuwe begrotingsjaar. Toen hij kwam bij Zuidwester maakte de organisatie grote verliezen. Er werd bovendien zorg geleverd waarvoor de financiering niet op orde was. Na een aantal forse ingrepen draaide de organisatie binnen twee jaar weer in de zwarte cijfers. Luc Kenter wil na zijn ‘ongelooflijk bijzondere en mooie tijd’ bij Zuidwester aan de slag als tijdelijk bestuurder of projectmanager. ‘Ik wil ingewikkelde bestuursvraagstukken oplossen. Daarnaast help ik bij het ontwikkelen van de gezondheidszorg in Egypte en Saoedi-Arabië. Daar ben ik nu al mee bezig, maar dat kost de komende jaren relatief veel tijd. Verder zijn er meer dingen in het leven: fietsen, sporten en fotograferen.’