Achtergrond

Markant #5 juni 2009

06 mei 2013

Interview > Marleen Janssen
Achtergrond > Goed bestuur
Achtergrond > Voorlichting over zzp's
Achtergrond > Clientvertrouwenspersonen
Cover > Kunstwerkplaats Carte Blanche

Interview
Marleen Janssen is de enige hoogleraar ter wereld die zich specifiek richt op de communicatie met doofblinden. Daar valt nog veel te verbeteren.

Achtergrond
Hoe bereik je goed bestuur in de zorg en voorkom je problemen door bestuurlijke obesitas? De overheid zet in op het controleren van bestuurders. De sector houdt het op meer ethiek bij de bestuurders zelf.

Achtergrond
Hoe en wanneer informeer je als zorginstelling cliƫnten over de nieuwe financiering, als het nog onduidelijk is hoe die gaat uitpakken? Ga je communiceren of wacht je op meer informatie?

Achtergrond
Langzamerhand worden cliƫntvertrouwenspersonen gemeengoed in de gehandicaptenzorg. Wettelijke eisen en HKZ-normen hebben de weg geplaveid voor deze functie. Maar de taak- en functieomschrijving kost nog wel wat hoofdbrekens. De VGN gaat er de komende maanden met de beroepsgroep over in conclaaf.

Cover
Geen zorg, maar kunst. Bij Carte Blanche maken verstandelijk gehandicapten samen met anderen schilderijen, gedichten en toneelstukken. Op de cover poseert Actrice Judith Ansems vvoor het door haar geschilderde land. Ze schreef er ook een gedicht over.