Achtergrond

Modules, planning, toekomstplannen

30 mei 2018

Mijn leven bestaat nu uit modules en planning. Wat ga ik doen vandaag en hoe deel ik mijn dag in? Dikke mappen neem ik daarvoor door. ‘Greep op energie’ was een voorbeeld van een module,  een combinatie van mentale en lichamelijke oefeningen. Somberheid, vermoeidheid, problemen met mijn geheugen en rekenen zijn de praktische problemen waarmee ik te maken heb. Maar ik heb in deze module wel geleerd ermee om te gaan.

bloemen op voorgrond met schijnende zon

Ik kan inmiddels met mijn dochter en zoon whatsappen. Ik heb onlangs foto’s en filmpjes gemaakt van de uitvoering van mijn toneelvereniging en van de bruiloft van een vriend. In het kader van een komende vakantie naar Valencia ga ik op internet informatie over dat zonnige Spaanse oord opzoeken. Welke uitstapjes kan ik daar maken?

De computer gebruik ik tegenwoordig ook als calculator. Hoofdrekenen is erg moeilijk. Ik was al nooit een ster in rekenen. Mijn plan voor de toekomst is om vaker boeken te gaan lezen. Ik ben begonnen met de biografie van Brian Wilson, de voorman van The Beach Boys. Ik zorg dat ik per keer niet te veel lees, zodat ik het goed kan opslaan.
Waar ik ook in de wat verdere toekomst over nadenk is vrijwilligerswerk onder begeleiding van een coach. Dat kan via de instelling Boogh. Bijvoorbeeld regie doen van korte toneelstukken. Hoewel ik problemen met mijn geheugen heb, kan ik aan de hand van een script aanwijzingen geven hoe acteurs hun teksten  moeten uitspreken. Ik denk ook na over zelf acteren, wat oorspronkelijk ook mijn passie was.  Een vorm waarbij je geen tekst hoef te leren.

Taallessen geven aan mensen, die niet van oorsprong uit Nederland komen, dat is ook een  plan voor de toekomst.  Ik ben ook op proef bezig met het schrijven van online artikelen over nieuws uit Hilversum, de stad waar ik nu woon. Of is het een dorp? Leuke vraag, leuk onderwerp meteen!  Er is me inmiddels ook gevraagd om als  ervaringsdeskundige bij Boogh actief te zijn om nieuwe cliënten te ondersteunen.

Genoeg om mee aan de slag te gaan!

Journalist Frans Regtien schrijft in deze rubriek over zijn dagelijks leven en zijn revalidatie na zijn hartstilstand in 2016.

Frans Regtien Journalist

Deze pagina is een onderdeel van: