Achtergrond

Plezier beleven, ontspannen en zelf kiezen

31 mei 2016

Sanne van der Hagen maakt deel uit van het ontwerpteam van Noxqs (No excuse), een ict-bedrijf dat apps en websites ontwikkelt voor de gehandicaptenzorg.

Virtual Reality in de zorg

Steeds meer mensen experimenteren met leren, therapie en vermaak in een virtuele wereld. De techniek wordt snel beter en toegankelijker. Een opvallende toepassing is virtual reality (VR) om empathie voor verschillende doelgroepen te bevorderen. Een mooi voorbeeld hiervan is het project Autism Immersed van het bedrijf SocialVR.nl. Je kunt ook ontspannen door te zwemmen met dolfijnen zonder je stoel te verlaten: coolminds.nl. Op dit moment is er ook een platform in ontwikkeling waar beelden worden verzameld met verschillende toepassingsmogelijkheden: vrendle.nl. Om in de gaten te houden de komende tijd.

#website #gratis #hulpmiddelen #www.inclusive.co.uk

Zelf je zorg kiezen

Een beschikking krijgen van de gemeente en zelf je zorgarrangement kunnen samenstellen. Dat is een voorbeeld van daadwerkelijk de regie bij de cliënt leggen. Maar het samenstellen van een arrangement is complex, het uitrekenen van de zorg en het inzichtelijk krijgen van de keuzemogelijkheden ook. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor zorgmedewerkers. Daarom is dit instrument er om samen te gebruiken. Zo wordt het weer mogelijk een echt gesprek te voeren over de zorg die je nodig hebt. Mijnplanmaken is door iedereen te gebruiken, maar bedoeld voor cliënten en medewerkers van Frion en RIBW Groep Overijssel.

#Website #Gratis #Zorg kiezen #Mijnplanmaken.nl

Zelfredzaamheid

In verschillende zorgplannen is het de bedoeling om de zelfredzaamheid van cliënten in kaart te brengen. Een (soms) tijdrovende klus voor zorgmedewerkers. Nu is er gelukkig een aantal instrumenten die het makkelijk maken om dit te doen. Maar ook het volgen van de ontwikkeling wordt hierdoor gemakkelijker. De zelfredzaamheidsradar en de zelfredzaamheidsmeter bieden uitkomst. 

#Zelfredzaamheidsradar.nl #Gratis #Website #Slaat geen gegevens op #ZRMpeiler.nl #Licentie #Webapplicatie #Uitgebreide module #Ruimte voor verdeling van de krachten

Tovertafel

Plezier beleven en ontspannen kan prima met de inzet van technologie. En als je zelf wat minder mobiel bent, of je motoriek is niet zo goed, dan is de Tovertafel een mooie oplossing. Met een projector wordt er van alles op tafel geprojecteerd. En met je handen kun je de projectie laten bewegen. Naast de tovertafel zijn er verschillende projectiemogelijkheden. Google maar eens op ‘vloerprojectie’ voor meer voorbeelden.

#Activecues.com #Vanaf €6.000,- #Interactieve spellen

Deze pagina is een onderdeel van: