Achtergrond

Wees creatief met technologie!

25 november 2016

Sanne van der Hagen is adviseur bij Redmax. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten.

Werken aan je netwerk

Iedereen die in de zorg werkt, weet het: het netwerk van de cliënt is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Ik denk dat er ontelbaar veel tools zijn gemaakt om het netwerk in kaart te brengen. Daarnaast gebruikt (bijna) iedereen sociale netwerksites om digitaal contact te houden met de mensen om hen heen. Maar wie is er nu belangrijk voor je? Hoe voelt het contact met die ene vriend? Kan je nog wel terecht bij je zus met je verhaal? Deze app ondersteunt je zes weken bij het werken aan je netwerk.
#App #iOS #Android #Gratis #SocialeNetwerken #werkenaanjenetwerk.nl

Virtual Reality

Je kent ze wel, de foto’s van mensen met zo’n enorme bril op hun hoofd. Zodra je deze bril opzet, begeef je je in een andere wereld. Een virtuele wereld. Op dit moment wordt er door wetenschappers hard gewerkt aan onderzoek naar de medische toepassingen van Virtual Reality. En de eerste resultaten mogen er zijn. Virtual Reality helpt bijvoorbeeld bij het behandelen van angst. En het maakt het mogelijk om je in te leven in de wereld van iemand met (bijvoorbeeld) autisme. Een heleboel zorgorganisaties hebben de handen ineengeslagen en samen hebben zij een platform opgericht: vrendle.nl. Vrendle is het grootste Virtual Reality platform van Nederland voor de Geestelijke Gezondheidszorg en biedt een bibliotheek van 360 graden video’s.
#Platform #vrendle.nl

Iedere hulpverlener creatief met technologie

Een hulpverlener die werkzaam is in het jaar 2017 zou technologie moeten kunnen toepassen zoals een timmerman zijn gereedschap gebruikt. Veel technologie is goedkoop, bruikbaar en echt heel, heel handig. Wat je nodig hebt? Gezond verstand, een beetje creativiteit, het internet en klein beetje handigheid. Om je dit eigen te maken heb je een speeltuin nodig, zodat je weet wat er is en wat er kan. En die speeltuin bestaat! Hij heet het Permanent FutureLab en komt zelfs op locatie. Het doel van het PFL is dan ook om hoogwaardige technologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. Dus: ga er heen, speel, print je eigen dobbelsteen, programmeer je lepel, heb plezier en ontdek! #Utrecht #gratis #permanentfuturelab.wiki

Slikproblemen opgelost door game

Slikproblemen (dysfagie) zijn bij sommige mensen lastig te behandelen. Bijvoorbeeld als je heel oud bent of een ernstige beperking hebt. Slim combineren. Dat is het sleutelwoord bij deze game. De organisaties Silverfit heeft een game ontwikkeld (Rephagia) om mensen met slikproblemen weer beter te leren slikken. Er wordt een sensor op de keel geplakt en de persoon kijkt naar een beeldscherm. Door te slikken kun je vervolgens een poppetje laten bewegen. Wat blijkt? Mensen die al jaren afhankelijk waren van speciale voeding kunnen nu weer gewoon eten.
#Slikken #Game #silverfit.com/nl/producten/rephagia-leren-slikken

Gesprekken in real time ondertitelen

Mijn moeder is zeer slechthorend. En ik heb me altijd afgevraagd wanneer het mogelijk zou worden om gesprekken live te ondertitelen. Met Ava is het mogelijk en het werkt heel eenvoudig: installeer allemaal de app op je telefoon. Degene die slechthorend is nodigt je uit voor het gesprek. Leg je telefoon voor je op tafel & alles wat er gezegd wordt, wordt direct voorzien van ondertitels. Ook handig als je om andere redenen niet in staat bent om gesprekken in grote groepen te volgen.
#App #iOS #Android #Gratis #ava.me

Deze pagina is een onderdeel van: