Achtergrond

Spelen met technologie

23 mei 2017

Sanne van der Hagen is adviseur bij Redmax. Ze adviseert zorgorganisaties hoe zij met behulp van online toepassingen hun zorgaanbod beter kunnen laten aansluiten bij de belevingswereld van hun cliënten.

Tolkentelefoonapp

Voor als je elkaar niet kan verstaan zijn er tegenwoordig een heleboel handige hulpmiddelen. Zo kun je Google Translate gebruiken om een vreemde gesproken taal direct om te toveren in leesbaar Nederlands. Maar soms heb je iemand nodig die de taal spreekt, nuances aan kan brengen en ervoor kan zorgen dat je de persoon tegenover je echt begrijpt. Dan is er nu de Tolkentelefoonapp. Binnen twee minuten heb je een tolk in de gewenste taal aan de telefoon. Handig als je werkt met mensen met een migratieachtergrond. #App #Android #iOS #Gratis #bit.ly/tolkentelefoonapp 

Samen door het virtuele bos wandelen

Ik schreef al eens eerder in deze rubriek dat het belangrijk is om te spelen met technologie. Dat we gaan zien wat de mogelijkheden zijn om mensen bijvoorbeeld meer plezier te laten beleven. Niet iedere professional heeft dit in zich. Gelukkig worden er nu professionals opgeleid om het te kunnen. Hier een mooi voorbeeld van een aantal games die ontwikkeld zijn door studenten van de HAN voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.
#Prototype #InOntwikkeling #bit.ly/SeriousHAN

Privacy app voor zorgverleners

Welke informatie over je cliënten mag je wel of niet delen met anderen? Dat is soms best moeilijk te bepalen. Gelukkig is er nu de privacywijzerapp voor iedere zorgverlener. De app wijst je stap voor stap de weg in het privacylandschap. Ontwikkeld voor de jeugdzorg, maar zeker ook voor andere zorgverleners heel goed bruikbaar.
#Gratis #iOS #Android #Windows #Privacy #bit.ly/privacywijzerapp

Gave vloerprojecties

Mensen zonder beperking gebruiken technologie veelvuldig om zichzelf te vermaken en om er plezier mee te maken. Gewoon omdat het kan. Omdat het binnen onze mogelijkheden ligt. Voor mensen met een meervoudige beperking is dat soms wat lastiger. En vooral minder vanzelfsprekend. Juist voor deze groep mensen biedt technologie fantastische mogelijkheden. Het bedrijf Omivista maakt interactieve vloerprojecties. Je kan voetballen, waterplantjes verplaatsen, vuurwerk maken en water laten stromen. Ik kan er over vertellen, maar je moet het gewoon zien. Ik zou zeggen: kijk op de website en klik het filmpje aan.
#Hardware #interactief http://omi.uk/omivista-interactive-floor/

Mediaopvoeding in de zorg

Eind februari werd er een motie ingediend in de Tweede Kamer over digitale vaardigheden in de zorg. Deze zijn hard nodig en er is nog onvoldoende aandacht voor op dit moment. Gelukkig zijn digitale vaardigheden en mediaopvoeding in het onderwijs al langer onderwerp van gesprek. Mediawijzer heeft  in een co-design traject met experts, professionals en ouders de MediaDiamant ontwikkeld. De MediaDiamant helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van nul tot achttien jaar, met de focus op de kansen die media bieden. #Website #Mediaopvoeding #Gratis #www.mediawijzer.net/mediadiamant/

Ik heb autisme, maar wat betekent dat?

Eigenlijk willen we allemaal wel begrijpen wie we zijn. Ik zou soms ook wel een ‘10 tips om met Sanne om te gaan’ uit willen delen. Dat scheelt weer wat miscommunicatie. Voor mensen met autisme is het nog handiger om goed te begrijpen wat autisme is en welke plek die diagnose krijgt in de unieke persoon die iedere jongere is. Daarom is er nu een interactief psycho-educatieprogramma voor kinderen en jongeren met autisme ontwikkeld. Door het programma heen ontdekt de jongere zijn uiterlijke en innerlijke eigenschappen. Meer informatie over het programma ‘ik ben speciaal’ is te vinden op de website jouwomgeving.nl/programmas/ik-ben-speciaal.
#eHealth #autisme #Programma

Deze pagina is een onderdeel van: