Themanummer Gehandicaptenzorg 2.0.

Interview > Lucien Engelen Achtergrond > Gehandicaptenzorg 2.0 Achtergrond > Ranking Reportage > Blue Call Phone Reportage > Computerschool Amerpoort Reportage > Zorg op afstand

Interview: Lucien Engelen
Volgens visionair Lucien Engelen gaan Zorg 2.0. en Gehandicaptenzorg 2.0 over participatie. Patiënt en mantelzorger zijn onderdeel van het behandelteam. Internet en social Media zijn tools om dat te bereiken.

Achtergrond: Gehandicaptenzorg 2.0
Wat is Gehandicaptenzorg 2.0? En hoe zorgen we ervoor dat ook mensen met beperkingen de vruchten plukken van internet en social media? De sleutel lijkt te liggen bij de houding van begeleiders. 'Ga met cliënten om als met je collega's.

Achtergrond: Ranking
Welke gehandicapteninstellingen zijn het meest 2.0? Markant inventariseerde welke instellingen hun cliënten het World Wide Wide laten verkennen. Wie er werken met zorg op afstand door middel van digitale techniek. Wie de pioniers met social media zijn en wie beeldcontact verkiezen boven een belletje. Het resultaat: De Gehandicaptenzorg 2.0 Top 25.

Reportage: Blue Call Phone
Bellen, foto's maken, agenda bijhouden en boodschappen doen. Een aantal cliënten van Pameijer kan het een stuk zelfstandiger sinds ze gebruikmaken van de Blue Call Phone.

Reportage: Computerschool Amerpoort
Cliënten die als vorm van dagbesteding andere cliënten vooruit helpen op internet. Daar is Computerschool Amerpoort mee bezig. Want iedereen moet op internet kunnen, ook mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Zij krijgen hun eigen toegangscherm en een digitale mediatheek.

Reportage: Zorg op afstand
Zorginstelling Cordaan deed twee jaar lang ervaring op met Zorg op Afstand, zorg via beeldschermcommunicatie. 'Wat nou Zorg op Afstand? Zorg in de woonkamer zul je bedoelen!'