Bijeenkomst Mediawijsheid: vrijheid of onveiligheid

Op deze pagina vind je praktische informatie over de bijeenkomst mediawijsheid: vrijheid of onveiligheid op donderdag 13 februari. Ook kun je hier jouw voorkeur voor de mini-colleges aangeven.

Programma

10.00 Inloop, ontvangst met koffie en thee
10.30 Start bijeenkomst
10.35 Introductie door Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken
10.45 Welkomstwoord door dagvoorzitter Marit Smit
10.55 Presentatie onderzoek mediawijsheid door Peter Nikken, onderzoeker Nederlands Jeugdinstituut
11.30 Panelgesprek over de onderzoeksresultaten
12.00 Lezing: “Verstandelijk beperkt, maar wel social media bewust” door Dick van Gooswilligen, directeur bij Communicatie-adviesbureau Sterk Werk en voormalig Hoofd van het Crisiscommunicatieteam Nationale Politie
12.30 Lunch
13.15 Start eerste ronde mini-colleges
14.00 Wisselpauze
14.15 Start tweede ronde mini-colleges
15.00 Borrel en mogelijkheid bezoek museum Beeld en Geluid (tot 17.00)

 

Welk mini-college wil jij volgen?

Tijdens deze bijeenkomst worden in de middag vier mini-colleges gegeven, verdeeld over twee rondes. Je kunt kiezen welke twee mini-colleges jij graag wil volgen. Wij ontvangen graag jouw eerste, tweede en derde voorkeur. De organisatie maakt vooraf een indeling zodat je op de dag zelf geen keuze meer hoeft te maken.

De vier mini-colleges:

 1. Leerlijnen Mediawijsheid implementeren binnen zorg 
  Linda Vergouwen, Mediacoach bij Gors, vertelt jou alles over de leerlijnen Mediawijsheid. De leerlijnen versterken elkaar zodat jij als professional samen met de cliënten die jij ondersteunt problemen kunt voorkomen. Zo werk je samen aan een leuk online leven. Bij dit mini-college is er plek voor maximaal 60 personen per ronde. 
 2. Vloggen, positieve en negatieve ervaringen met social media
  Je hebt een verstandelijke beperking en je wilt graag vloggen. Waar loop je dan tegenaan? Heb je dan begeleiding nodig? Welke reacties krijg je en wat levert het vloggen op? Dion Frederiks, vlogger en winnaar Special Media Award, neemt je mee in de vlogwereld. Bij dit mini-college is er plek voor maximaal 20 personen per ronde. 
 3. Wat als het niet goed gaat?
  Wat doe je als een cliënt online grensoverschrijdend gedrag vertoond? En wat als dit tot een crisis of conflict leidt waarin meerdere partijen een rol spelen? Partijen zoals benadeelden, familieleden, media etc. Hoe ga jij om met crisiscommunicatie en wie kan jou helpen? Communicatieprofessionals uit de zorg geven praktische voorbeelden en tips. Bij dit mini-college is er plek voor maximaal 40 personen per ronde. 
 4. Social media bewust; in de digitale wereld past die pet ons ook allemaal!
  Ben jij echt social media bewust? Of kun jij nog wel wat extra hulp gebruiken? Dick van Gooswilligen, Directeur bij Communicatie-adviesbureau Sterk Werk en voormalig Hoofd van het Crisiscommunicatieteam Nationale Politie, leert jou de fijne kneepjes van het social media bewust zijn. Bij dit mini-college is er plek voor maximaal 60 personen per ronde. 

Geef jouw voorkeuren aan vóór vrijdag 7 februari 2020 via het formulier onderaan dit artikel. Wij proberen rekening te houden met jouw wensen. Mochten wij voor deze tijd nog geen reactie van je hebben ontvangen dan wordt je door de organisatie ingedeeld.

Locatie en route

De bijeenkomst vindt plaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het NS-station Hilversum Media Park bevindt zich schuin tegenover de ingang Beeld en Geluid. De parkeergarage vind je aan de achterzijde van het pand. Aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte, zijn een aantal gratis mindervalidenplaatsen beschikbaar.

Bezoek museum Beeld en Geluid

Speciaal voor de bezoekers van de bijeenkomst mediawijsheid kunnen we een bezoek aan het museum Beeld en Geluid aanbieden. Na afloop van de bijeenkomst kunt u tussen 15.00 en 17.00 uur het museum bezoeken.

Afmelden

Mocht je toch niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn dan horen wij dat graag zo spoedig mogelijk zodat we iemand op de wachtlijst kunnen benaderen.

Graag tot ziens op 13 februari in Hilversum!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de organisatoren Sam van den Brink (svdbrink@vgn.nl) en Lotte Pulles (lpulles@vgn.nl).