CAO-nieuws

Nieuwe brochure Verlof beschikbaar

Leestijd: 1 minuten
17 april 2023

Op hoeveel weken verlof heeft een werknemer recht in verband met zwangerschaps-, bevallings-, adoptie- en pleegverlof? Mag het ouderschapsverlof ook in delen worden opgenomen? Op hoeveel uren ouderschapsverlof heeft een werknemer recht? Wat is het doel van Balansverlof en wat kan een werknemer ermee? Heeft de werknemer recht op zorgverlof als haar moeder ziek is? Bestaat er recht op verlof als de zus van een werknemer gaat trouwen of moet de werknemer vrij nemen?

Brochure Verlofvormen CAO ghz

Als P&O’er in de gehandicaptenzorg krijgt u regelmatig vragen op het gebied van verlof. Om een goed antwoord te kunnen geven op deze vragen dient u kennis te hebben van de verschillende soorten regelgeving over het onderwerp ‘verlof’. Wij hebben daarom de verschillende verlofvormen uit de Wet arbeid en zorg (WAZO) en de CAO Gehandicaptenzorg (CAO) opnieuw op een rijtje gezet en aangepast aan de huidige wet- en regelgeving.

Wat kunt u zoal vinden in de brochure?

  1. Verlof rond zwangerschap, adoptie, pleegzorg en geboorte
  2. Calamiteiten- en ander kortverzuimverlof
  3. Kortdurend en langdurend zorgverlof en palliatief verlof
  4. Ouderschapsverlof
  5. Balansverlof
  6. Feestdagenverlof
  7. Verlof in verband met bijzondere gebeurtenissen

Deze informatie is beschikbaar voor leden van de VGN die zich bezighouden met het werkgeversbeleid. Is uw organisatie lid van de VGN dan kunt u deze extra informatie voor leden vinden wanneer u inlogt op onze website. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u hier toegang aanvragen.

 

CAO-helpdesk

Deze pagina is een onderdeel van: