Veelgestelde vragen ouderschapsverlof

Per 2 augustus 2022 is de wet betaald ouderschapverlof ingegaan. In deze veelgestelde vragen over het ouderschapverlof kun je de belangrijkste wijzigingen op het gebied van het ouderschapsverlof lezen. Deze informatie is alleen beschikbaar voor VGN-leden met een login.

papa met kinderwagen en pauter op schouder

Regeling ouderschapsverlof vervalt in CAO

De wet betaald ouderschapsverlof regelt onder meer een uitkering voor werknemers gedurende de eerste negen weken van het verlof, mits dit verlof wordt opgenomen in het eerste levensjaar van het kind. Nu dit bij wet is geregeld zijn CAO partijen overeengekomen de regeling ouderschapsverlof in de CAO te laten vervallen.

Verder vind je in de veelgestelde vragen informatie over waaraan een verzoek tot ouderschapsverlof moet voldoen en hoe je een restant ouderschapsverlof berekent op een moment van wijziging van de arbeidsduur ten tijde van de opname van ouderschapsverlof.

Informatie voor leden

Deze informatie is alleen beschikbaar voor leden van de VGN die zich bezighouden met het werkgeversbeleid. Is jouw organisatie lid van de VGN dan kun je deze extra informatie vinden door in te loggen op onze website.

Heb je nog geen inloggegevens? Dan kun je toegang aanvragen.

Deze pagina is een onderdeel van