Document

VGN Analyse Partijprogramma's Verkiezingen 2021

11 maart 2021

Wij hebben een gezamenlijke ambitie uitgesproken, onze droom, dat Nederland zich ontwikkelt tot een samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen. Een samenleving waarin mensen met een beperking een betekenisvol eigen leven kunnen leiden. Dat is onze visie. Daar hebben wij zelf als sector en als samenleving een rol in te spelen, maar ook hebben we vanuit Den Haag een aantal zaken nodig. Hierover schreven wij een manifest voor (toekomstige) Kamerleden.

Om te kijken hoe onze wensen en ambities zich verhouden tot wat politieke partijen van plan zijn volgens hun verkiezingsprogramma’s in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen 2021, analyseerde de Vereniging Gehandicaptenzorg
Nederland de programma’s van partijen die naar verwachting de meeste zetels gaan krijgen. We keken telkens wat die partijen te zeggen hebben over onderwerpen die belangrijk zijn voor mensen met een beperking en de mensen die hen zorg en ondersteuning bieden. Dit document is een overzicht van die analyse. 

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit