Bestuurswissel 's Heeren Loo

Op 1 april 2023 neemt Jan Fidder, voorzitter raad van bestuur, afscheid van ’s Heeren Loo in verband met zijn pensioen. Met het vertrek van Jan Fidder vindt een verschuiving plaats in de raad van bestuur. Ernst Klunder wordt voorzitter, Ageeth Ouwehand vice-voorzitter en Micha van Akkeren, nu nog werkzaam bij Beweging 3.0, treedt per april toe als lid van de raad van bestuur van ’s Heeren Loo.

Jan Fidder, voorzitter raad van bestuur 's Heeren Loo
Jan Fidder, voorzitter raad van bestuur 's Heeren Loo

Grootste zorginstelling in Nederland

Onder voorzitterschap van Jan Fidder is ’s Heeren Loo gegroeid naar een omzet van meer dan 1 miljard euro en daarmee de grootste zorginstelling in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking.

Veel expertise in huis

In de afgelopen jaren zijn er verschillende fusies geweest en is er vooral geïnvesteerd in het primaire proces en de kwaliteit van zorg. Zo heeft ’s Heeren Loo veel expertise in huis, vooral voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag en complexe zorgvragen. Deze kennis deelt zij graag ook met andere zorgaanbieders. Net als bijvoorbeeld haar ervaring op het gebied van duurzaamheid en (sociale) innovaties. De koers die in 2018 door de raad van bestuur is ingezet met de drie beloftes mooi werk, goed leven en duurzaam gezond wordt voortgezet.

Nieuw bestuur per 1 april

Ernst Klunder en Ageeth Ouwehand zijn al enkele jaren als lid raad van bestuur werkzaam bij ’s Heeren Loo. Met Micha van Akkeren wordt een bestuurder binnengehaald met de nodige ervaring op het gebied van zorg en bedrijfsvoering. Met ingang van 1 april vormen zij het bestuur van ’s Heeren Loo.

David Jongen, voorzitter raad van toezicht: ‘Wij zijn Jan Fidder erg dankbaar voor het op zijn inspirerende wijze opnieuw richten en inrichten van de organisatie en hebben het vertrouwen dat met de nieuwe bestuurssamenstelling de ingezette koers wordt gecontinueerd. Eind maart 2023 zal er een mooi afscheid worden georganiseerd.’