Nieuws van leden

De Hartekamp Groep brengt complexe gehandicaptenzorg in beeld

03 mei 2023

De Hartekamp Groep maakte een reeks video's waarin begeleiders vertellen hoe het is om in de complexe gehandicaptenzorg te werken. Zo vertelt begeleider Melissa: 'Complexe zorg klinkt naar mijn idee een beetje negatief. Ik denk dat we het veel moeten draaien naar: het is iedere dag een uitdaging en misschien zelfs wel een beetje een eer om met deze doelgroep te werken.' De video's geven een open en eerlijke inkijk in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen.

Natuurlijk denk ik wel eens: getsie, dat had anders gekund. Maar het geeft mij voldoening om te weten dat als ik naar huis ga,  ik de betrouwbare andere ben geweest.

Rayen, begeleider complexe zorg bij de Hartekamp Groep

Overbrengen wat werken in de complexe zorg inhoudt

Bij de Hartekamp Groep vroegen ze zich af hoe ze kunnen overbrengen wat werken in de complexe zorg inhoudt. Ze besloten om dat in vijf video’s te doen waarin medewerkers vertellen over hun werk als begeleider in de complexe zorg. In een simpele setting waardoor je niet afgeleid wordt van hun verhaal. 

Geen gemakkelijke, maar wel een toffe baan

Dennis, Joep, Melissa, Rayen en Samir draaien er niet omheen dat het soms echt niet makkelijk is. Dat levert mooie uitspraken op. En ondanks dat het niet altijd makkelijk is, vinden ze allemaal dat ze een geweldig toffe en uitdagende baan hebben.