Nieuws van leden

Diamanten status voor de zorg van SEIN

23 maart 2023

SEIN, het expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde, heeft begin maart van Qualicor Europe het kwaliteitscertificaat DIAMANT uitgereikt gekregen. SEIN is hiermee de enige zorginstelling in Nederland met dit certificaat. Dat betekent dat SEIN de hoogste kwaliteit van zorg biedt en voldoet aan de hoogste standaarden van reglementen en protocollen.

Diamanten status SEIN kwaliteit

Cliëntgerichtheid van medewerkers

De auditoren van Qualicor Europe hebben tijdens de audit in november 2022 gezien en ervaren dat de cliëntgerichtheid in het DNA van alle medewerkers zit. De voorzitter van de toetsingscommissie Eliane Thewessen zegt hierover: ‘Het Qualicor certificaat is internationaal het hoogst haalbare kwaliteitslabel. Dit label kent drie niveaus: goud, platina en diamant. SEIN heeft met het behalen van het niveau diamant laten zien dat zij de zorg veilig en verantwoord organiseren en dat ze tevens iedere dag beter willen worden. De cliëntgerichtheid is duidelijk zichtbaar doordat hun kernwaarden ‘Betrokken, Deskundig en Gedreven’ gericht zijn op de mogelijkheden van de cliënten.’

Veiligheid en hoogste kwaliteit van zorg

SEIN biedt veiligheid aan cliënten, medewerkers en bezoekers. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. ‘SEIN streeft naar de hoogste kwaliteit van zorg. Dat doen we door te leren en te innoveren. Samen leren van wat er al goed gaat en verbeteren wat beter kan. En daar ben ik trots op!’, zegt de bestuurder van SEIN, Jean Willem Barzilay.

Over SEIN

SEIN is een expertisecentrum gespecialiseerd in diagnose, behandeling en begeleiding van epilepsie en slaap-waakproblemen. Volwassenen en kinderen die zorg ontvangen van SEIN hebben vaak moeilijk behandelbare vormen van epilepsie en zeer complexe problemen die daarmee samenhangen. Samen met universiteiten, (academische) ziekenhuizen en wetenschappelijke instellingen verricht SEIN onderzoek naar epilepsie, aanvallen en slaapstoornissen. De kracht van SEIN is de multidisciplinaire aanpak.