Nieuws van leden

Eerste Visio-woonhulp draait nu volop mee

15 oktober 2019

Nikki Hendrikx is de eerste leerling van Visio die geslaagd is voor de opleiding tot woonhulp. “Op naar een job” heet dit traject van Visio, waar een aantal leerlingen van Visio aan heeft deelgenomen. Nikki heeft stage gelopen bij De Blauwe Kamer en is inmiddels bij ons in dienst gekomen. Zij en haar ouders, maar ook de collega’s van Visio, zijn heel trots op haar.

Foto gediplomeerde woonhulp bij Visiso

Positieve bijdrage

“Nikki had een heel positieve bijdrage in de woongroep”, zegt Sandra van den Ende in een interview in het blad De Stem van Grave. Sandra was Nikki’s stagebegeleider. “Ze verzorgt het ontbijt en de lunch, maakt een praatje met de bewoners en ruimt spullen op. Extra handjes en extra aandacht. Ze was een zorgzame, gemotiveerde en kundige stagiaire, die nieuwe dingen snel oppikt”.

Medewerker

En nu heeft ze dus, met haar diploma Woonhulp op zak, een contract als medewerker van De Blauwe Kamer. “Ik wilde altijd al de zorg in om te werken met mensen met een beperking. Ik denk dat ik dat goed kan, omdat ik zelf een beperking heb en me daardoor makkelijk kan inleven. Het afgelopen jaar heb ik geleerd wat het werk inhoudt en dat is me prima bevallen. Natuurlijk moest ik in het begin mijn weg een beetje vinden, maar ik draaide al snel gewoon mee. Nu gaat het werk vanzelf”.

Branchediploma

De opleiding Woonhulp is ontwikkeld door Calibris en onze brancheorganisatie VGN. In 13 modules leren de leerlingen ondersteunende werkzaamheden te doen in de zorg. De theorieopdrachten deed Nikki thuis en op de school van Visio in Rotterdam. Voor de praktijk liep ze stage bij De Blauwe Kamer. Met de opleiding Woonhulp hebben Nikki en haar medeleerlingen van Visio Onderwijs Rotterdam een branchediploma op mbo-niveau-1 in handen.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: