Feestelijke start bestuurlijke fusie Amerpoort en Sherpa

Van Almere tot Vianen en van Weesp tot Achterveld: op ruim 360 locaties van Amerpoort en Sherpa vierden de medewerkers, cliënten en bewoners op 1 juli de bestuurlijke fusie met taart. Bestuursleden, directeuren, managers en andere medewerkers waren al vroeg in touw en reden door de hele regio om iedereen te verrassen met deze smakelijke traktatie.

Fusie
Bewoners van de Rueterlaan in Blaricum vieren de bestuurlijke fusie.

Taartentournee

Het vieren van de eerste stap – de bestuurlijke fusie- werd gisteren op alle locaties van Amerpoort en Sherpa gevierd. Bestuurders, directeuren, managers en medewerkers verrasten iedereen met taart. Deze 400 taarten zijn gemaakt door de Bakkerij van Sherpa in samenwerking met cliënten en vrijwilligers. Met deze feestelijke en eenvoudige manier van vieren hebben we zo veel mogelijk cliënten, medewerkers en vrijwilligers kunnen betrekken bij deze feestelijke gebeurtenis, en kon de zorg gewoon doorgaan. 

De bestuurders bezochten onder andere dagbesteding De Komeet in Amersfoort en woonlocatie de Rueterlaan in Blaricum.

De Komeet is een dagbesteding voor jongvolwassenen met een (ernstige) meervoudige verstandelijke beperking waar ze inzetten op de kracht van dagelijkse dingen. Boodschappen doen, opruimen, koken, een spelletje doen. Door de dag heen wisselen ze activiteiten en rust af. 

Aan de Rueterlaan in Blaricum wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel (NAH). De meeste bewoners gaan overdag naar de dagbesteding, (vrijwilligers) werk. 

Vincent (53), bewoner Rueterlaan: ‘Het heeft, hoop ik, voordelen als je samengaat. Ik hoop dat het voor alle mensen die ondersteuning nodig hebben en die het niet goed aan kunnen geven dat de zorg alleen maar beter wordt. Ik zie het als mijn taak om dat wel aan te kaarten voor wie dat niet kan. Je leeft niet alleen op de wereld, dus we moeten wel voor elkaar zorgen.’

Bekijk de compilatievideo