Nieuws van leden

Franka Morssink nieuwe CFO Philadelphia

04 april 2022

Franka Morssink wordt per 1 juli lid van de raad van bestuur van Stichting Philadelphia Zorg. Franka is op dit moment CFO van Jaarbeurs | VNU-groep. Zij volgt Jeroen van de Pas op die in 2021 Philadelphia verliet.

Franka Morssink nieuwe CFO Philadelphia
Franka Morssink nieuwe CFO Philadelphia

Loopbaan Franka Morssink

Morssink werkte de afgelopen 6 jaar als CFO bij Jaarbeurs | VNU-groep. Eerder werkte zij voor McKinsey en voor Navitas Capital, de investeringsmaatschappij van Familie Zeeman. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van omroep NTR.

Een mooi team

Als Philadelphia zijn we enthousiast over de komst van Franka. “Met haar komst verstevigen we de raad van bestuur met zowel financiële als bedrijfskundige expertise”, aldus Monique Verdier, voorzitter raad van toezicht. “Wij denken dat Saskia Baas, Han van Esch en Franka Morssink een mooi team zullen vormen en ‘het beste uit elkaar’ op een natuurlijke manier kunnen uitdragen en toepassen.”

Richting geven aan ontwikkelingen

De missie van Philadelphia spreekt Franka erg aan. “Mensen met een beperking mee te laten doen in de maatschappij en zoveel mogelijk hun eigen leven te laten leiden, dat vind ik een prachtig en betekenisvol doel. Ik zie ernaar uit om te starten en met volle energie onderdeel te worden van deze mooie organisatie en mede richting te geven aan de ontwikkelingen die er zijn.”