Nieuws van leden

Frans Bauer bezoekt nachtzorgteam Middin voor nieuw tv-programma

03 maart 2020

In de eerste aflevering van de nieuwe RTL4-serie ‘Frans Bauer: Goed Voor Elkaar’ neemt Frans een kijkje bij de nachtzorg van de Zuid-Hollandse zorgorganisatie Middin.

Frans Bauer
Frans Bauer

Hij maakt daar onder meer kennis met John van Heukelingen die al 37 jaar in het nachtzorgteam van Middin zit. Twee jaar geleden vertelde hij samen met collega’s tijdens een open nacht over het werk. Ouders en andere geïnteresseerden kregen toen een inkijkje in de nachtzorg, konden vragen stellen en liepen een ronde mee. Ook zagen ze hoe gebruik werd gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals een slimme luier of uitluisterapparatuur en erkenden ze daar de meerwaarde van. “In de nacht proberen we zorg te verlenen die zo min mogelijk storend is voor de bewoners. Tegelijkertijd bieden we ook nabijheid aan bewoners die minder goed kunnen slapen,” zei John destijds.

Iets betekenen voor een ander
In zijn tv-programma ‘Frans Bauer: Goed Voor Elkaar’ ontmoet de levensliedzanger mensen die zich volledig inzetten voor anderen en zichzelf op een tweede plek zetten. Mensen die een beroep hebben gekozen waarin zij iets kunnen betekenen voor een ander. Met de serie wil hij deze mensen in het zonnetje zetten.

De eerste aflevering met John wordt dinsdag 3 maart uitgezonden om 20.30 uur op RTL4.

Bron: Klik

Deze pagina is een onderdeel van: