Nieuws van leden

Ipse de Bruggen zet medewerkers ondersteunende diensten in op werkvloer

17 augustus 2023

Tijdens de zomerperiode is het voor veel zorgorganisaties lastig om de roosters rond te krijgen. Ipse de Bruggen heeft daar iets op bedacht. Zo zetten zij medewerkers van ondersteunende diensten in op de groep.

Voldoende medewerkers op de groepen is een uitdaging 

Vaste medewerkers hebben hun vakantie dubbel en dwars verdiend en moeten in de zomertijd de mogelijkheid krijgen om met vakantie te kunnen gaan. Elk jaar is het een uitdaging om dan te zorgen voor voldoende medewerkers op de groepen. Door de krapte op de arbeidsmarkt is deze uitdaging nog groter. Daarom is Ipse de Bruggen vorig jaar al op kleine schaal gestart om medewerkers van de ondersteunende diensten in te zetten in de zorg. Dit jaar hebben ze het groter aangepakt.

Meehelpen in de zorg in eigen contracturen

De vaste medewerkers van Ipse de Bruggen die werken in de ondersteunende diensten, krijgen de gelegenheid om in hun eigen contracturen mee te helpen in de zorg. Veel medewerkers hebben hier gehoor aan gegeven en zijn daadwerkelijk gaan helpen met zorgtaken op de woningen. Uiteraard aangepast aan hun opleidingsniveau.   

Bekijk de video waarin je ziet hoe twee medewerkers van de ondersteunende diensten daadwerkelijk hebben meegeholpen in de zorg.