Nieuws van leden

Korte film 'Achter de Schermen: De Jostiband' onthult de kracht van muziek en inclusie

Leestijd: 2 minuten
05 september 2023

De Jostiband, het beroemde Nederlandse muziekgezelschap bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking, nodigt het publiek uit voor een uniek kijkje achter de schermen in hun nieuwe documentaire. De film, onderdeel van het project 'Jostiband voor iedereen', onthult niet alleen de voorbereidingen voor hun hartverwarmende concerten, maar ook de betekenis van muziek in het leven van deze bijzondere muzikanten. In de documentaire worden orkestleden Peter, Britt en Levi gevolgd.

jostiband
De Jostiband repeteert.

Muziek brengt vreugde

De film werpt een licht op de inspirerende voorbereidingen van de Jostiband voor hun concerten. Kijkers zijn getuige van de passie en toewijding waarmee de muzikanten en hun begeleiders zich inzetten tijdens repetities en muzieklessen. Ze tonen hun enthousiasme en de vreugde die muziek in hun leven brengt, wat duidelijk wordt door de emoties die ze delen.

Muziek verbindt

De korte film 'Altijd meer mogelijk, een film over de Jostiband' laat zien hoe muziek mensen verbindt en barrières doorbreekt. Het verhaal van de Jostiband en het project "Jostiband voor iedereen" inspireert niet alleen de kijkers, maar biedt ook een bron van inspiratie voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving over de hele wereld.

Voor het project ‘Jostiband voor iedereen’ is een online platform ontwikkeld waar mensen met of zonder verstandelijke beperking gemakkelijk muziek kunnen maken. www.jostiband.nl biedt toegankelijke instructiefilmpjes met de bekende "kleurenmuziek" - een methode waarbij gekleurde stickers op instrumenten worden gebruikt om ze te leren bespelen. Dit stelt iedereen in staat om de magie van muziek te ervaren, ongeacht hun vaardigheden.

Informatie

Jostiband is onderdeel van Ipse de Bruggen, één van de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een (licht) verstandelijke en/of meervoudige beperking. Al meer dan honderd jaar zorgen wij voor hen. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. 

Deze pagina is een onderdeel van: