Locaties Middin bij het Nederlands elftal in de spelerstunnel

Twee locaties van Middin kregen een uniek kijkje achter de schermen bij het Nederlands elftal. Via een livestream stonden zij in de spelerstunnel bij de wedstijden Nederland - Oostenrijk en Roemenië - Nederland. Fondsenwerver Annelies Blom maakte dit mogelijk via de Franse firma Awabot en de UEFA Foundation.

Locaties van Middin kijken mee in de spelerstunnel

Hoe werkt het precies? 

Via een live beeld- en audio verbinding kunnen Middin’ers met behulp van een console een robot besturen. Annelies: ‘De robot rijdt rond alsof je er zelf bij bent. Dus beleving op afstand en toch midden in het stadion. Fantastisch toch wat er allemaal kan met een beetje technologie!’ 

Voetbalfeest in Vlaardingen en Leidschendam

Op 25 juni was locatie Willembeukelszoonstaat in Vlaardingen aan de beurt. Zorgmanager Meriem Laamairi vertelt: ‘Ik ben een enorme voetbalfan, dus toen Annelies mij belde hebben we snel geschakeld. De locatie werd omgetoverd in oranjesfeer, en we regelden een foodtruck met patat en snacks’. 
 
Bewoners kregen een unieke kans om de spelers van het Nederlands elftal digitaal te zien en aan te moedigen. Ze konden backstage meekijken in de spelerstunnel, de VIP lounge en de warming up in het stadion van Berlijn. Stefan: ‘We hebben even gezwaaid naar Virgil van Dijk die via de speciale robots zo bij ons in de huiskamer leek te staan. Zo gaaf!’ . 

Op 2 juli waren de bewoners van locatie Windlustsingel uit Leidschendam de gelukkigen. Zij maakte het voetbalfeest tegen Roemenië van dichtbij mee via de livestream.

Vol enthousiasme werden de spelers gegroet en toegezongen. Mooi dat de bewoners, begeleiders en gasten met elkaar genoten hebben.