Nieuws van leden

Special Olympics Team NL 2023 bekend

27 oktober 2022

De Special Olympics World Games in Berlijn is het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een beperking. Het team dat Nederland in 2023 gaat vertegenwoordigen is nu bekend.

Special Olympics Team NL 2023
Special Olympics Team NL 2023 - Foto Henk Jan Kerkhoff

Sporters gaan hun droom tegemoet

56 sporters met een verstandelijke beperking stappen in juni 2023 op de trein naar Berlijn. Daar gaan zij hun sportdroom tegemoet, waarna vele levens voorgoed veranderen. De sporters zullen boven zichzelf uit stijgen wat betreft sportprestaties, maar vooral ook in zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Geslaagd kennismakingsweekend

In Baarn maakten tijdens het kennismakingsweekend de sporters van Special Olympics Team NL voor het eerst kennis met elkaar in hun voorbereidingen op weg naar goud! Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage kwam ook langs om het team te inspireren en hun succes te wensen. Tegelijkertijd vond de coachselectie plaats om, op basis van teambuildingsactiviteiten, het juiste team te selecteren voor uitzending naar Berlijn.

Special Olympics Jochem Uytdehaage
Kennismakingsweekend Special Olympics Team NL 2023 - Rachelle Fotografie
Kennismakingsweekend Special Olympics Team NL 2023

Teamleden zijn geselecteerd

Daarmee is Special Olympics Team NL bekend! In totaal bestaat het team uit 86 personen uit heel Nederland; 56 sporters, 4 Unified Partners, 18 coaches en 8 stafleden. Onder de stafleden bevindt zich Harmen Bijsterbosch die na de World Games 2023 in Berlijn de taken van Marcel van Galen als Head of Delegation zal overnemen.

‘Het was een top weekend! Het was super leuk om alle sporters en coaches te leren kennen van de andere takken van sport. Een leerzaam maar vooral super leuk weekend gehad!’ aldus een enthousiaste coach.

‘Wat heb ik genoten! Ik heb zoveel nieuwe vrienden erbij. Het was echt gezellig!’ aldus een tevreden sporter.         

Special Olympics World Games

Van 17 t/m 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 56 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zullen in Berlijn actief zijn in 12 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Over de Special Olympics

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld.

‘De zorg voor mijn kind heeft plaatsgemaakt voor trots!’ aldus een moeder van een sporter. Dit doet beseffen dat deelname aan Special Olympics zoveel meer is dan sport. Deelname geeft identiteit, maakt zelfredzamer, het zorgt voor zelfvertrouwen en trots. Niet alleen bij de sporters maar zeker ook bij de familie en direct betrokkenen.