Nieuws van leden

Maak samen bankjes voor De Heygraeff en leer je eigen bankje maken

21 februari 2023

De Hout Werk Plaats op Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg heeft in 2023 een bijzonder cursusaanbod voor volwassen. Je helpt mee om houten bankjes te maken voor een uitzichtpunt op De Heygraeff, en leert zo hoe je ook je eigen bankje kunt maken. De cursusduur is drie middagen en wordt geleid door ontwerper Robin Weidner. Cliënten van zorgorganisatie Reinaerde sluiten aan bij de cursus om mee te beleven of naar vermogen mee te doen. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Hout Werk Plaats Heygraeff_foto Robin Weidner
Hout Werk Plaats Heygraeff - foto Robin Weidner

Beroemd ontwerp Enzo Mari

De bankjes naar een ontwerp van de Italiaanse ontwerper Enzo Mari kunnen door cursusdeelnemers worden voorzien van een personal touch. Enzo Mari wilde met zijn project ‘Autoprogettazione’ (‘zelf ontwerpen’) mensen stimuleren om met eenvoudig gereedschap zelf meubels te maken. Door het ambacht voel je je meer verbonden met het eindproduct. Ontwerper Robin Weidner voegt daar een sociaal doel aan toe. Hij wil mensen met en zonder beperking samenbrengen in het maakproces in de Hout Werk Plaats.

Cursusdata en kosten

De cursus wordt in 2023 vier keer gegeven:

  • Blok 1: op zaterdag 4,11 en 18 maart
  • Blok 2 op zaterdag 1, 22 en 29 april
  • Blok 3 op zaterdag 16, 23 en 30 september
  • Blok 4 op zaterdag 11, 18 en 25 november

De cursuskosten voor een blok van 3 zaterdagen bestaat uit een bijdrage in de materiaalkosten van 25 euro. Meld je aan voor de cursus met je voorkeursdata door een mail te sturen naar: re-creatie@reinaerde.nl De cursus vindt plaats in de Hout Werk Plaats op het adres Heygraeff 3 in Woudenberg.

Gezocht: tweedehands hout

Op de Heygraeff komt de zorg voor mens, materiaal en omgeving samen. Daarom gebruiken we graag tweedehands hout voor de productie van de bankjes. Wil je gebruikt hout doneren? Als je je aanmeldt voor de cursus ontvang je specificaties waar het hout aan moet voldoen. Ook mensen die niet meedoen aan de cursus kunnen hout doneren voor de bankjes op de Heygraeff. Stuur een mail naar re-creatie@reinaerde.nl voor de specificaties.