Nieuws van leden

Mindful workshops met oud papier op De Heygraeff

17 november 2022

In een consumptiemaatschappij waarin we constant bloot staan aan prikkels en in rap tempo heel veel wordt geproduceerd en weggegooid kun je makkelijk jezelf verliezen. Kun je met weggegooid materiaal ook het tegenovergestelde bereiken?

Workshop Krisztina Czika
In de workshops van Krisztina Czika ontdek je het sociale en rustgevende aspect van het werken met papierafval

Werken met papierafval

Op woensdag 30 november en donderdag 1 december geven de kunstenaars Krisztina Czika en Abel Minnée workshops op Reinaerde De Heygraeff in Woudenberg waarin je het sociale en rustgevende aspect kunt ontdekken van het werken met papierafval. Laag voor laag maak je landschappen van papierpulp samen met bewoners van De Heygraeff. Vanwege hun beperking zijn bewoners op De Heygraeff gebaat bij rustgevende, prikkelarme activiteiten. Ontdek samen met hen hoe mindfulness en recycling hand-in-hand kunnen gaan. Ontspanning en concentratie gegarandeerd!

Vrijwilligers gezocht

Om de workshops structureel te kunnen aanbieden zoekt Reinaerde vrijwilligers die deze mindful activiteit met oud papier zouden willen voorzetten voor de bewoners van de Heygraeff en andere belangstellenden. Daarom zal Krisztina Czika tijdens de workshops deelnemers leren wat erbij komt kijken om deze activiteit te organiseren. Zo doe je dus iets voor jezelf, maar ook voor een ander.

De introductieworkshops op woensdag 30 november en donderdag 1 december vinden plaats in de ochtend vanaf 10.00 uur en in de middag vanaf 13.00 uur met verschillende groepen bewoners. Wil je kennis maken met de activiteit, en heb je interesse om vrijwilliger te worden? Geef dan de datum en het tijdstip van je voorkeur op door een e-mail te sturen naar: re-creatie@reinaerde.nl

Re-creatie

Kunstenaar Krisztina Czika ontwikkelde haar workshops toen ze eind 2021 en in de zomer van 2022 gastkunstenaar op De Heygraeff was als onderdeel van het programma Re-creatie. Op De Heygraeff zijn sinds 2019 kunstenaars en ontwerpers te gast. Zij leggen nieuwe verbindingen tussen De Heygraeff en de omgeving.

De kunstenaars en ontwerpers ontwikkelen aansprekende producten en workshops voor zowel bewoners, familie en medewerkers als recreanten, inwoners van Woudenberg en directe omgeving, scholieren en in kunst & cultuur geïnteresseerden. Cultuurparticipatie brengt hen samen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restmaterialen uit de omgeving van De Heygraeff. Zo komen de zorg voor mens, materiaal en natuur samen op één plek, en ontstaat een nieuwe zorggemeenschap. Re-creatie wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie.