Nieuws van leden

’s Heeren Loo stopt met vacatures

21 juni 2023

Er wordt minder gesolliciteerd in Nederland, tegelijkertijd wisselden vorig jaar één op de vijf mensen van baan. Mensen komen dus wel aan nieuw werk, maar niet meer door te solliciteren. Daarom stoppen we bij ’s Heeren Loo vanaf 13 juni met vacatures in de directe zorg. En stoppen we met de gebruikelijk sollicitatieprocedure.

5 miljoen extra voor versterking zeggenschap zorgprofessionals: ga ook aan de slag!

Mooi werk voor medewerkers vinden we belangrijk. Dat start bij vacatures en een sollicitatieproces. Bij 's Heeren Loo geloven we dat dit beter kan. De arbeidsmarkt is krap en banen liggen voor het oprapen. Dat merken wij ook. Het is daardoor steeds lastiger om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen. En om goede zorg te blijven leveren aan onze cliënten.   

Laagdrempelig en persoonlijk contact  

Vanaf 13 juni staan laagdrempelig én persoonlijk contact centraal. Op de werken-bij-website staan dan ook geen vacatures meer voor functies in het primair proces. Wel vertellen we over wat het werk als begeleider bij 's Heeren Loo betekent. Welke locaties we door heel Nederland hebben. En welke doelgroepen we daar ondersteunen.     

Iedereen een kennismakingsgesprek  

We nodigen iedereen die interesse heeft in een baan bij ’s Heeren Loo uit om contact op te nemen met één van onze recruiters. Zónder cv en zónder motivatiebrief. Het persoonlijke gesprek is belangrijker: Wat zijn de talenten en wensen? Wij vinden de mogelijkheden die daarbij passen. Dat kan een baan zijn, maar ook een opleidingsplek of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Net wat het beste bij de sollicitant past. Een appje of het achterlaten van een telefoonnummer is voldoende. Zelf bellen met een recruiter kan ook. De sollicitant mag kiezen.   

Succes  

Onze nieuwe collega Lea heeft deze manier van solliciteren ervaren. Lea: “Deze manier van solliciteren zou ik absoluut aanraden! Ik heb al meerdere mensen geadviseerd om contact op te nemen met een recruiter van ’s Heeren Loo. Want je wordt echt verder geholpen. En ze kijken veel verder dan een brief of je cv."  

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: