SIG weer beste werkgever gehandicaptenzorg Nederland

Sinds donderdag 18 april j.l. mag Stichting SIG zich – wederom – Beste Werkgever in de gehandicaptenzorg in Nederland noemen. De uitverkiezing is gebaseerd op enquêtes onder medewerkers van diverse gehandicaptenzorgorganisaties in het land, onafhankelijk en anoniem uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectory.

Twee mannen en drie vrouwen poseren lachend voor een tweetal ballonnen

Beste werkgever van Nederland

In de enquête werd medewerkers gevraagd diverse aspecten van het werkgeverschap van hun organisatie een rapportcijfer te geven. Met een gemiddeld score van 8.3 komt de SIG als landelijk beste werkgever uit de bus. Een titel die de SIG ook al in 2018 en 2022 mocht voeren.

SIG

De SIG biedt begeleiding en ondersteuning op alle levensgebieden (wonen, werken/dagbesteding, welzijn) aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis. Het verzorgingsgebied strekt zich uit van Heemstede/Haarlem/Velsen tot Castricum/Heiloo. De organisatie telt circa 400 medewerkers, 200 vrijwilligers en 950 cliënten.

Onafhankelijk onderzoek

Onderzoeksbureau Effectory maakte de verkiezing van de beste werkgevers 2024-2025 van verschillende branches vorige week donderdag tijdens een feestelijk programma in Amsterdam bekend. Clustermanager Astrid Reulen van de SIG, tijdens het evenement gevraagd naar het ‘geheim’ achter de al jaren hoge scores van de SIG: “Houd het simpel en zorg dat medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn. Vermoei ze niet met ingewikkelde beleidsplannen.” Reulen noemt verder het belang van verbinding, gekend en herkend worden, korte communicatielijnen en cliënten centraal blijven stellen.

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend