Nieuws van leden

Simpel & Puur opent een ijscaravan in de Wouwse Plantage

03 juni 2021

Simpel & Puur heeft op zaterdag 29 mei om 13.00 uur de ijscaravan geopend. De ijscaravan is het nieuwste creatieve project van Simpel & Puur in de Wouwse Plantage. Cliënten van SDW die in het werkatelier bij Simpel & Puur werken, hebben samen met eigenaar Kristel Bastiaanse en vrijwilliger Karin de oude caravan opgeknapt en verbouwd.

IJscaravan van Simpel & Puur
De ijscaravan van Simpel & Puur

Creatief ontstaan van de ijscaravan

“Door corona kunnen we geen creatieve workshops geven, maar we zoeken wel steeds naar zinvolle, creatieve projecten. Zo ontstond het idee van de ijscaravan: het opknappen en verbouwen van een oude caravan om van daaruit ijs te gaan verkopen”, vertelt Kristel. “Medewerkers van het werkatelier (dagbesteding) hebben van begin tot eind meegewerkt. En zij gaan straks op zaterdagen ook zelf ijs scheppen in de ijscaravan. Het heerlijke ijs dat we gaan verkopen komt van de Gerdahoeve in Schijf. Een mooie samenwerking dus!”

Overal aan meegeholpen

Ilse is één van de medewerkers van het werkatelier die de ijscaravan heeft verbouwd. “We hebben overal aan meegeholpen: we hebben de kleuren mogen bepalen, zelf mogen verven, zelf de vloer mogen leggen, alles zelf mogen uitzoeken. Het is echt ons project en eigenlijk ook een stukje mijn eigen caravan geworden. Zo tof!”

Eerste ijsje

“De oude caravan is geschonken door eigenaar Christ van Meer van camping ’t Schouwke in de Wouwse Plantage”, vult Kristel aan. “Hij vond het zo’n leuk project voor de dagbesteding bij Simpel & Puur dat hij de caravan gratis heeft gegeven. Hij komt zaterdag bij de opening dan ook het eerste ijsje in ontvangst nemen.”

De ijscaravan is vanaf 29 mei elke maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur en te vinden op het terrein van Simpel & Puur aan de Plantagebaan 101 in de Wouwse Plantage. Medewerkers van het werkatelier bemannen de ijscaravan en ondersteunen bij de workshops die sinds kort weer gegeven mogen worden.

IJscaravan van Simpel & Puur
De ijscaravan van Simpel & Puur

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen.

Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.