Steffie helpt bij het stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen

Mensen met een verstandelijke beperking of die moeite hebben met lezen maken een stuk minder gebruik van hun stemrecht dan andere kiezers. Daarom is er voor stemgerechtigden in Nederland een stemhulp met Steffie gemaakt. Steffie legt het stemmen eenvoudig uit, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden voor een bezoek aan het stemlokaal op 6 juni.

hoewerktstemmen.nl tekst met afbeeldingen van potloden en stemhokjes

Kieskompas

Steffie biedt in samenwerking met het Kieskompas hulp door alle teksten voor te lezen en indien nodig een neutrale uitleg te geven bij de ingewikkelde politieke stellingen en woorden. Een voorbeeld hiervan is de uitleg bij de term Economische ongelijkheid: "Economische ongelijkheid gaat over het verschil tussen rijke en arme landen”. Na het invullen van de stemhulp wordt er op een eenvoudige manier getoond welke politieke kwesties in Europa spelen, waar partijen voor staan en welke partijen het beste aansluiten bij de eigen mening.

Voor en door mensen met een beperking

De stemhulp van Steffie is voor het eerst met veel succes ingezet tijdens de Tweede Kamer verkiezingen van 2021. Toen maakte meer dan één miljoen mensen gebruik van deze optie. Ook legt Steffie met filmpjes en gesproken tekst op een eenvoudige manier uit hoe de verkiezingen en het stemproces werken. De stemhulp is gemaakt voor en door mensen met een beperking en is door iedereen te gebruiken via Hoewerktstemmen.nl en Oefenen.nl
 

De stemhulp van Steffie voor de Europese Parlementsverkiezingen is nu beschikbaar. Want iedereen moet eenvoudig kunnen stemmen!

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Noortje Smit
E-mail
Telefoonnummer
Noortje Smit lachend