Nieuws van leden

Studiekeuzebeurs 2019: samen zorg en welzijn

28 november 2019

Voor het zevende achtereenvolgende jaar was de sector zorg en welzijn aanwezig op de Studiekeuzebeurs Midden.

Studiekeuzebeurs 2019: samen zorg en welzijn

Studiekeuzebeurs 2019

Op 22 en 23 november vond de Studiekeuzebeurs Midden plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Jaarlijks bezoeken ruim 10.000 scholieren, ouders en docenten deze beurs, om zich te laten informeren over profiel- en studiekeuze. Utrechtzorg was voor het zevende jaar aanwezig om samen met regionale werkgevers en onderwijs de sector zorg en welzijn te vertegenwoordigen.

Zorg en Welzijn Plein

De verschillende deelnemers vormden net als vorig jaar samen het 'groene team' dat samen voorlichting gaf over alle mogelijke beroepen in onze sector. De branches werden vertegenwoordigd door ziekenhuis (Diakonessenhuis), psychiatrie/sociaal werk (GGz Centraal, De Tussenvoorziening, Lister en Kwintes), gehandicaptenzorg (Reinaerde, Sherpa, Amerpoort, Bartiméus, Philadelphia Zorg en Abrona), VVT (Beweging 3.0, Accolade Zorg, ZorgSpectrum en Santé Partners) en Kinderopvang (Kind & Co). Vanuit het onderwijs waren docenten en studenten van MBO Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Christelijke Hogeschool Ede aanwezig, evenals Ambassadeurs van de Zorg vanuit het CNV Jongeren-project. Ook brancheorganisaties FCB, ActiZ, GGZ Nederland en VGN waren actief betrokken bij dit initiatief.

"Het was prachtig om te zien hoe we samen een eenheid vormden", vertelt Diede Heitink, coördinator Studiekeuzebeurs vanuit Utrechtzorg. "Tijdens de beurs laten we individuele werkgeversbelangen twee dagen lang los, en zijn we samen zorg en welzijn. We laten zoveel mogelijk praktische dingen vanuit de sector zien, zoals een prik-arm vanuit de VVT en een huiskamersetting vanuit de gehandicaptenzorg. Bezoekers kunnen echt in gesprek met beroepsbeoefenaars, en dit wordt enorm gewaardeerd".

Meer informatie

Dit alles gebeurde onder de vlag van "Aan jou hebben we wat!", het gratis lespakket voor vmbo- en havo/vwo-leerlingen in het voortgezet onderwijs. 

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: