Nieuws van leden

Verschenen: Boek ‘In mijn hart… uit mijn handen’

30 juni 2020

Het Centrum voor Consultatie en Expertise heeft het boek ‘In mijn hart… uit mijn handen’ uitgebracht. In deze bundel met achttien verhalen vertellen ouders over hun niet aflatende zoektocht naar goede zorg voor hun kind met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische aandoening.

In mijn hart uit mijn handen

Het gaat om ouders die de intensieve zorg voor hun kind uit handen moeten geven en de beste zorg voor hun zoon of dochter willen. Dat is logisch, maar niet vanzelfsprekend, want soms schuurt en botst de samenwerking met zorgprofessionals. De geïnterviewde ouders hebben met elkaar gemeen dat zij jarenlang hebben moeten strijden voor goede zorg. Niet alleen hun aangrijpende verhalen zijn opgetekend, ook doen zij aanbevelingen wat er beter had gekund en wat zij achteraf zelf ook anders hadden willen doen.

Het boek biedt een unieke inkijk in de ervaringen van ouders in vastlopende situaties. Iedereen, maar vooral beginnende en ervaren zorgprofessionals kunnen inspiratie putten uit de verhalen. Het eerste exemplaar werd daarom overhandigd aan Simone van Ruth, directeur Welzijn en Gezondheid bij Deltion College.

Online lezen en downloaden

Het boek ‘In mijn hart… uit mijn handen’ is voor iedereen vrij toegankelijk om online te lezen en te downloaden. Bekijk hier de video van de boekpresentatie waarin een van de ouders een fragment uit het verhaal van haar dochter voorleest en waarin Marjan Boertjes, directeur consultatie en expertise bij CCE, het eerste exemplaar overhandigt aan Simone van Ruth, directeur Welzijn en Gezondheid bij Deltion College.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: