Nieuws

15 jaar slaappoli: afscheidssymposium Wiebe Braam en Anneke Maas

10 maart 2017

Wiebe Braam en Anneke Maas nemen afscheid. Zij stonden vijftien jaar geleden aan de basis van de slaappoli van expertisecentrum Advisium, onderdeel van ’s Heeren Loo. Hun afscheid is dé gelegenheid om stil te staan bij slaapproblemen bij mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. Daarom organiseert Advisium op 5 april 2017 het symposium: 15 jaar slaappoli: wat weten we nu?

Iedereen is welkom op het slaapsymposium: artsen voor verstandelijk gehandicapten (AVG), gedragswetenschappers, begeleiders en ouders. Kortom, iedereen die te maken heeft met slaapproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Drie vragen staan tijdens deze middag centraal:

  • Wat hebben we in deze 15 jaar op de slaappoli geleerd?
  • Wat is stand van zaken van wetenschappelijk onderzoek naar slaapproblemen bij mensen met een (lichte) verstandelijke beperking?
  • Hoe kan de praktijk deze ervaringen en wetenschappelijke inzichten gebruiken?

 

Wetenschap en praktijk

Slaapproblemen komen bij mensen met een verstandelijke beperking zeer vaak voor. Tijdens het symposium worden slaapproblemen van verschillende kanten bekeken. Wiebe Braam vertelt over de slaappoli en de opgedane kennis van 15 jaar. Anneke Maas spreekt over de relatie tussen gedrag en slaapproblemen. Daarna zal bijzonder hoogleraar Leopold Curfs spreken over de meerwaarde van multidisciplinaire (syndroom) poli’s. En neuroloog Marcel Smits over het verschil tussen slaapproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking en mensen zonder. Ten slotte spreekt Mieke van Leeuwen (VG netwerken) over het ouderperspectief: welke problemen kunnen ouders hebben die een kind met een verstandelijke beperking met slaapproblemen hebben? De dagvoorzitter is Petra Noordhuis.

Inschrijving geopend

We hebben op onze slaappoli in Wekerom De afgelopen vijftien jaar zijn vele honderden cliënten geholpen op de slaappoli in Wekerom. ’s Heeren Loo deelt deze ervaringen graag. Het symposium is gratis te bezoeken. De inschrijving hiervoor is geopend. Kijk voor meer informatie op

www.sheerenloo.nl/slaapsymposium.