Nieuws

22 miljoen euro voor vitaal houden van werknemer

19 augustus 2015

Bedrijven en instellingen kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 weer een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW voor subsidie om mensen langer en productief aan het werk te houden. Een aanvrager kan de helft van de projectkosten gesubsidieerd krijgen door het Europees Sociaal Fonds tot een bedrag van maximaal 10.000 euro, op voorwaarde dat het zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van organisaties. Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Deze betrokkenheid zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Ook afgelopen najaar konden bedrijven een aanvraag indienen voor subsidie uit het Europees Sociaal Fonds. Er was toen eveneens 22 miljoen euro te verdelen. Ruim tweeduizend bedrijven hebben daaraan meegedaan. Bekijk voorbeeldprojecten van bedrijven die eerder meededen.

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn