Nieuws

Aanpassing tarief Videma 2019

25 april 2019

De VGN heeft een collectief contract met Videma. Daarmee is de toestemming geregeld voor het vertonen van tv-beelden aan cliënten binnen de lidinstellingen. De doorbelasting naar de leden vindt plaats conform de systematiek van de contributieheffing van de VGN.

TV beelden

Sinds 2015 is een nieuwe regeling ten behoeve van scenarioschrijvers (vertegenwoordigd door Lira), regisseurs (vertegenwoordigd door Vevam) en hoofdrolspelers (vertegenwoordigd door NORMA) in de wet opgenomen die deze makers recht geeft op een proportionele billijke vergoeding voor het gebruik van televisieprogramma’s.

In overleg met VNO/NCW en MKB-Nederland, waar de VGN bij is aangesloten, is een regeling getroffen op basis waarvan de incasso van deze vergoedingen vanaf 2019 door Videma wordt uitgevoerd. Dat betekent dat er een opslag (10%) op het Videma-tarief in rekening wordt gebracht. Afgesproken is dat er geen terugwerkende kracht plaatsvindt voor de periode 2015-2018.

Voor u verandert er niets. De VGN wist dat deze regeling eraan zat te komen en heeft de opslag al verwerkt in het bedrag dat we in rekening brengen voor Videma.

Rita Hut
Wil je meer weten?
Neem contact op met Rita Hut-Modderkolk

Deze pagina is een onderdeel van: